Evlendirme dairelerinde 24.04.2024 yoğunluğu Evlendirme dairelerinde 24.04.2024 yoğunluğu


GÜL ÇEŞİTLERİ KULLANILACAK

‘Gül Gibi Hastane´ projesinin amacı hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı,  “Hastanemizin dikilebilecek her bir karışlık alanına, sevginin simgesi olan rengarenk mis kokulu güller dikilip, aşı budama gibi üzerinde ruhu dinlendirmeye yönelik sanatsal uygulamalar yapılacaktır. Hedef kitle; üniversite öğrencileri veya emekli olup bir uğraşı olmasını isteyenler. Dikilebilecek alana uygun olarak kokulu ,aşılı ve sarmaşık gül çeşitleri kullanılacağız”

SEVİNÇ, HUZUR, ÜMİT, SAĞLIK VE TEBESSÜM OLACAK

“Temel amacımız; gönüllülük heyecanı ve katılımını artırmakla beraber; çevre temizliğine görsel bir katkı sağlamak ve aynı zamanda ülkemizdeki diğer sağlık kuruluşlarına da örnek teşkil edip, bu projenin desteği ve vesilesiyle ‘ gül gibi hastane´ logosu ve standardı kazanmak. Gülfidanlarının her biri; üzerinde yapılacak işlemler, o fidanlarda emeği geçenlere ve belki de ümitsiz bir ruh haliyle hastaneye başvurmuşlara sevinç, huzur, ümit, sağlık ve tebessüm olacaktır”

 

GÖNÜLLÜLER ARANIYOR

Bizimle birlikte sevginin simgesi olan gülfidanı dikecek gönüllüler aradıklarını söyleyen Boyabatlı, “Etkinlik günü başvuran gönüllülere 3 gün öncesinden eposta gönderilecektir. Çevre kapsamında yer alan projemiz 18 Ocak 2016 – 29 Şubat 2016 tarihleri arasında müracaat edilecek olup, 01 Mart 2016 – 10 Mart 2016 tarihleri arasında uygulamaya konulacaktır. Projeye katılım yaşı en az 15 olmakla birlikte detaylı bilgiye 0318 215 10 24 nolu telefondan ulaşılabilir”

 

GÖNÜLLÜLÜK EN GÜZEL HEDİYEDİR

‘Gönüllülük en güzel hediyedir´ diyen Boyabatlı, “Gerçekleştirilecek olan projemizle; hastanemizde uzun süredir yatan yaşlı hastaların refakatçilerini dinlendirmek ve fiziksel egzersizlerinin yapılmasında yardımcı olmak, uzun süre hastanede yatarak tedavisi gereken hastaların refakatçilerine veya yakınları olmayan hastalara  yardımcı olmak amaçlanmıştır. Kısa sürelerde de olsa refakatçilerin kendi  ihtiyaçlarını karşılamak için hastaneden çıkabilmeleri sağlanacaktır”

 

EGZERSİZ EĞİTİMİ VERİLECEKTİR

“ Palyatif bakım, dahiliye, fiziksel tıp ve rehabilitasyon yoğun bakım ve beyin cerrahisi servislerinde uzun süredir yatan hastaların fizyoterapistler gözetiminde egzersizlerine yardımcı olunacaktır. Gönüllülere öncelikle egzersiz eğitimi verilecektir.  Yatağa bağımlı hastaların günlük egzersizlerine yardımcı olunması planlanmıştır. Sağlık ve Sosyal Hizmetler kapsamında yer alan projemiz 15 Ocak 2016 – 28 Şubat 2016 tarihleri arasında müracaat edilecek olup, 01 Mart 2016 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında uygulamaya konulacaktır. Projeye katılım yaşı en az 16 olmakla birlikte detaylı bilgiye  0318 215 10 24 nolu telefondan ulaşılabilir”