AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde ilimizde bulunan 11 Belediye´yi AK Parti´nin güçlü bir şekilde alacağını söyledi. 

KIRIKKALE´DE İTTİFAK YAPILMAYACAK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen dün basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Ramazan Can daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kırıkkale´de Cumhur İttifakı yapılacak mı sorusuna cevap veren Vekil Can, Cumhur ittifakına saygılarının sonsuz olduğunu ve böyle bir ittifakın Kırıkkale´de söz konusu olmadığını söyleyerek, “AK Parti bir yerde aday çıkardı ise o yerde seçimi alır. Çalışıp gayret edeceğiz. Milletin ayağına giderek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

ADAYLAR TESPİT EDİLDİ

İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının ne zaman açıklanacağını sorusuna cevap veren İl Başkanı Nuh Dağdelen ise “Aday adaylarımız ile ilgili süreç devam ediyor. Burada saha araştırması, temayül, bazı ilçelerimizde ise anketler yapıldı. Bütün aday adaylar ile ilgili yapılan değerlendirmeler neticesinde şehrimizin Milletvekili, İl Başkanı ve ilgili ilçe başkanları genel merkezde bir araya getirilerek bize kanaatlerimiz soruldu. Biz orada ifade ettik. Genel Merkezimiz bunların tamamını birleştirdikten sonra ilçelerimizle ilgili adaylarımızı tespit etti”

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

5 OCAK´TA AÇIKLANMASI PLANLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Ocak´a kadar adayları açıklayacağını dile getiren Başkan Dağdelen, “Kesin olmamakla birlikte 5 Ocak´ta açıklamanın olacağını düşünüyoruz. Genel Merkezimizin açıklanmasını bekliyoruz. Türkiye´de bütün il ve ilçeler aynı anda açıklanacak. AK Parti hizmet partisidir. İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar Kırıkkale´ye hizmet ediyoruz. Kırıkkale´nin ihtiyacı olup ta, hükümetimizin, belediyemizin ve milletvekillerimizin yapmadığı bir konu yok. Burada da çok önemli seçimlerde başarı elde ettik. En son yapılan seçimlerde en yüksek oylardan bir tanesi ile Cumhurbaşkanımıza destek verdik. Güçlü bir şekilde burada Belediyeyi alacağız” dedi.

MKE KIRIKKALE´MİZİN BİR MARKASIDIR

Makine Kimya Endüstri Kurumu (MKE) ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Ramazan Can, “MKE ile ilgili son dönemlerde bazı arkadaşlarımız gidiyor, orada tezgahlar arasında dolaşıyor. MKE Kırıkkale ve ülkemizin bir markamızdır. Yerli ve Milli Savunma Sanayinin bel kemiğidir. Türkiye´deki bütün ekonomik alt yapıya ait sektörlere de okulluk yapmıştır. Dolayısıyla MKE, 2002 yılında bizim iktidara geldiğimizde memur ve işçinin maaşını yüksek kredili faizlerle öderken, bugün ciddi yatırımlar yapan ve istihdam anlamında da Kırıkkale ve ülkemize faydalı bir kurum haline gelmiştir. Zarar etmiyor kar ediyor. Her yıl yüzlerce insanımıza burada istihdam kapısı açılıyor”

MKE´NİN MAHREMİYETİ VAR

MKE´nin yatırımlarına devam ettiğini söyleyen Can, “Sıvı Demir Çelik üretimi ile ilgili tesis üretime başladı. 70 milyon avroya mahal oluyor. Bugün itibariyle 500 milyonu geçen bir kurum. Dolayısıyla MKE devamlı gündemde tutmak doğru değil. Herhangi bir özel sektöre gidip orada ziyaret edip oradan bir iki usta veya çırakla resim çekilip algı operasyonu yapmak doğru değildir. MKE´nin bir mahremiyeti vardır. MKE yerli ve milli savunmanın üretim merkezidir. Dolayısıyla mahrem konuları vardır. MKE konusunda biraz hassas olunması gerekiyor. Orada çalışan taş ören kardeşlerimizle ilgili diğer kurumlarda KİT olmayan devlet kurumları da kadroya geçirildi” dedi. 

SAĞLIK KAMPÜSÜ AÇILIYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ile birlikte ilimize yapılan yatırımları takip ettiğini söyleyen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Eski SSK Hastanesi´nin olduğu yere bir kampüs yaptık. İnşallah önümüzdeki aylarda oraya taşınacağız. Ağız Diş Sağlığını ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri buraya taşınacak. Ayrıca burada poliklinikler olacak. İlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Son olarak DHA Kırıkkale Temsilcisi merhum Erhan Göğem´e Allah´tan rahmet dileyen Milletvekili Can, tüm basın mensuplarına başsağlığı diledi. Haber: Kenan KUZUCU