6. Grupta yer alan temsilcimiz Kırıkkalespor kendi sahasında oynamanın avantajını kullanamayarak haftayı sürpriz yenilgi ile kapattı. Bağlumspor'u konuk eden temsilcimiz maç boyunca hiçbir varlık gösteremedi Ligin 2. haftasında deplasmanda galibiyet alan tek takım ise Kırıkkalespor'u 1-0 yenen Keçiören Bağlumspor takımı oldu.

Sadece 11 gol atıldı

Kırıkkalesporun'da yer aldığı 6. Grupta hafta sonu oynanan 7 karşılaşmada sadece 11 gol kaydedildi. Bu gollerin 3'ü Bartınspor Aksaray Belediyespor maçında atılırken diğer 8 gol ise 6 karşılaşmada atıldı. Kırmızı kartın çıkmadığı haftada ev sahibi ekiplerden 2 deplasman takımlarından da 1 takım haftayı 3 er puanla kapatarak taraftarlarını sevindirdi. Grupta diğer 4 karşılaşma ise beraberliklerle sonuçlandı.

Bu hafta çıktılar

Deplasmanlı Bölgesel Amatör lig 6. Grubunda yer alan Kastamonuspor ve Safranboluspor bu hafta maçlara çıkarak puanla tanıştılar. Ligin 1. Haftasında Kırıkkalespor'u konuk eden Kastamonuspor futbolcularının lisansını çıkaramaması nedeni ile bu karşılaşmada sahaya çıkmamıştı. Ligin 2. Haftasına lisans işlemlerini yetiştiren Kastamonuspor Çorumspor karşısında sahaya çıktı. Ligin il maçında Bartınspor karşısına çıkmayan Safranboluspor bu hafta kendi sahasında oynadığı Gölbaşı Belediyespor karşılaşmasına çıkarak 1 puan aldı.

Bartın son anda kazandı

Hafta sonu oynanan karşılaşmalarda haftayı 3 puan ile kapatan takımlardan Bartınspor kendi sahasında konuk ettiği Aksaray Belediyespor karşısında ecel terleri döktü. Karşılaşmanın 28. Dakikasında 1-0 öne geçen konuk Aksaray Belediyespor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Maçın 2. Yarısına tüm riskleri alarak başlayan ev sahibi Bartınspor 76. Dakikada Hüseyin 86. Dakikada ise Resul Furkan'ın kaydettiği gollerle zorda olsa kazanarak derin bir nefes aldı.

Tosya tek attı 3 aldı

Lige 3 puanla başlayan Tosya Belediyespor ligin 2. Haftasını' da 3 puan ile kapatarak kendini liderin ensesinde buldu. Grubun güçlü takımlarından İskilip Belediyespor'u konuk eden Tosya Belediyespor rakibi karşısında zaman zaman zorlandı ve ilk 45 dakikada her 2 takımda aradığı gol ve golleri bulamadı. Karşılaşmanın 2. yarısına daha atak başlayan Tosya Belediyespor maçın 78. Dakikasında Recep 'in kaydettiği gol ile haftayı 3 puanla kapatarak puanını6'ya yükseltmeyi başaran takım oldu.

Bağlum Kırıkkale'de hayat buldu

Başkent temsilcilerinden Keçiören Bağlumspor Kırıkkalespor'u deplasmanda yenerek haftanın sürprizine imza attı. Grupta deplasmanda kazanan tek takım olan Bağlumspor Kırıkkalespor karşısında iyi olmasa da kazanmasını bildi. Bağlumspor'a 3 puanı kazandıran gol ise maçın 52. Dakikasında Kırıkkalespor'lu taraftarların yakinen tanıdığı ve 4 sezon Kırıkkalespor 1 sezon'da Yahşihanspor'un formasını giyen Murat Çalışkan kaydetti.

Bir birlerine üstünlük kuramadılar

Grupta oynanan 4 karşılaşmada takımlar bir birlerine üstünlük kuramadılar ve ligin 2. haftasında puanları paylaştılar. Sincan Belediyespor Yeşil Kırşehirspor ile 0-0 Çorumspor kendi sahasında Kastamonuspor ile 1-1 Etimesgut Belediyespor Nevşehirspor ile 1-1 Safranboluspor ise kendi evinde konuk ettiği güçlü rakibi Gölbaşı Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak haftayı 1 er puanla kapatan takımlar oldular.

AFDK Kararları

Amatör Futbol Disiplin Kurulu`nun 30.09.2013 Tarih ve 13 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

***

Kastamonuspor kulübü hakkında; 22.09.2013 tarihinde oynanan Kastamonuspor- MKE Kırıkkalespor BAL müsabakası hakemden ve gözlemciden ek rapor istenilmesine.

***

Safranboluspor kulübü hakkında; 22.09.2013 tarihinde oynanması gereken Bartınspor- Safranboluspor BAL müsabakası takımın müsabakaya gelmeyerek oynanamaması nedeniyle (3-0) hükmen mağlup sayılmasına, ayrıca mevcut puanından 3 puan silinmesine,

Kırıkkalespor`da moraller bozuk

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig`de 2 haftada 3 puan toplayan Kırıkkalespor, taraftarını üzdü. 6 Grupta yer alan ilimiz temsilcisi Kırıkkalespor kendi saha ve seyircisi önünde Ankara temsilcisi Keçiören Bağlumspor karşısında alınan 1-0`lık mağlubiyet moralleri bozdu. Sezona hükmen galibiyetin verdiği moral ile başlayan kırmızı-lacivertliler Bağlumspor karşısında alınan yenilgi ve sergilenen olumsuz futbol gönül verenleri derin bir üzüntüye boğdu.

Bir günlük aradan sonra hafta sonu deplasmanda oynayacağı Yeşil Kırşehirspor maçının hazırlıklarına dün başlayan Kırıkkalespor'da futbolcuların ve Teknik kadronun morallerinin bozuk olduğu görüldü.