BAŞARIDAN BAŞARIYA İMZA ATIYOR

Görme engeline karşın hayatla mücadelesini asla koparmayan Bekir Akdeniz, ‘Görmem İçin Sen Varsın´ projesiyle, başarından başarıya imza atmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen proje kapsamında Akdeniz, liselilere yönelik seminer gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Akdeniz, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

 

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Etkinliğe; Okul Müdürü Hacı Güneşli, Müdür Yardımcısı Veli Keleş, rehber öğretmen Koçu Arpalık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Hacı Güneşli başkanlığında çok amaçlı salonda yapılan eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Görme engelli Bekir Akdeniz, proje eğitim görevlisi olarak şimdiye kadar beş kurum amirlikleri,16 kadar liselerde eğitim ve sunum yaparak gençleri ve toplumu bilinçlendirmeyi amaç edindiğini dile getirdi.

 

KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLARI ANLATTI

Akdeniz, öğrencilere önce hayatta gören gözlerini nasıl kaybettiğini anlatarak konuşmasına başladı. Bu projenin başarı çıtasının gittikçe yükselmeye başladığı belirterek, Bahşılı ilçe sinde başlayan eğitimin amacını ve hedeflerinin Kırıkkale´ye kadar taştığını anlatarak toplumda karşılaştıkları zorlukları anlattı.

 

BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Akdeniz görme engellilerin otobüslere binme oturma ve inmede neler yapılır, engelli bireylerin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, komşu ve toplum ilişkileri, baston kullanma, evlerinde aile içi yaşayış biçimleri, engelli bireylerin toplumdan beklentileri ve her insanın engelli olabileceği gibi konulardan bahsetti.