Ziyaretlerde özellikle mülteci ailelerinin çocuklarıyla yakından ilgilenen İl Müftüsü Gerek, ebeveynler tarafından çocukların Müftülüğün Yaz Kur'an kurslarına gönderilmelerinin önemi üzerinde duruyor. Ziyaretlerde ayrıca şehrin farklı mahallelerinde ikamet eden mültecilere Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi kanalıyla imkanları ölçüsünde yardımlarda bulunuluyor. Ayrıca muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlar da yapılıyor. Mülteciler, yapılan bu ziyaretlerden son derece memnun olduklarını ifade ederek, sahipsiz ve kimsesiz bırakılmadıkları için Müftü Gerek ve eşine teşekkürlerini ifade ediyorlar.

Sadece kendini düşünen bir millet değiliz

Ramazan süresince ve Bayram'dan sonra da bu ziyaretlerin periyodik olarak devam edeceğini ifade eden İl Müftüsü Gerek, 'Hangi sebeple olursa olsun vatanlarını-topraklarını, evlerini-barklarını, akraba ve sevdiklerini terketmek zorunda bırakılmış ve ülkemizde hayata tutunmaya çalışan mağdur durumdaki bu insanlara yardım elimizi uzatmak hem İslami, hem insani, hem de misafirperverliğimizin bir gereğidir. Çünkü bizler sadece kendini düşünen, başka insanların sıkıntı ve ızdıraplarına seyirci kalan bir millet değiliz. İnsani karakterimiz ve inancımız buna izin vermez.'dedi.

Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı

Kuran kurslarına davet

Gerek, 'Mültecilere gerekse diğer fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlarımız ile Kur'an kurslarındaki hafız öğrencilerimize yardım etmek için zekat ve fitrelerin müftülüğümüze ulaştırılmaları büyük önem arz etmektedir. Halkımızın müftülüğümüze vermek istedikleri zekat ve fitreler, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi görevlilerimiz tarafından makbuz karşılığında teslim alınıp, Vakfımız ile işbirliği yaparak yardıma muhtaç insanlara ayni veya nakdi olarak ulaştırılmaktadır. Bu kapsamda değerlendirmek üzere halkımızın zekat ve fitrelerini bekliyoruz.'ifade edildi.