Kırıkkale Geraldine Saran İlkokulu Müdürü Gülnihan Akyürek,  öğrencilerin tatile çıkmasını fırsat bilip, kolları sıvadı.  Sınıfları yenileyerek okula yakışır bir şekilde Atatürk köşesi yaptıran Okul Müdürü Akyürek, okulu baştan aşağı yeniledi.

 

TEMİZ VE FERAH ORTAM

Kaletepe Mahallesi Alparslan Pehlivanlı Bulvarı 1050 Sokakta eğitim ve öğretim hayatına devam eden Geraldine Saran İlkokulu, Okulu Müdürü Gülnihan Akyürek öncülüğünde baştan aşağı yenilendi. Öğrencilerine daha temiz ve ferah bir ortam sunabilmek için yapılan bu ekip çalışması ile okullarını yeni eğitim- öğretim yılına hazırlayan Okul Müdürü Akyürek, yaptıkları işten gurur duyduklarını dile getirdi. İdareci ve öğretmenler, fiziki koşulların düzelmesiyle okullarındaki başarının da buna bağlı artacağına inandıkları için bu işi gönüllü olarak yapma kararı aldıklarını vurguladı. Akyürek´in bu çabası veliler tarafından da takdirle karşılandı.

 

200 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM VERİYOR

Akyürek, okulun2006 yılından beri faaliyette olan 2 katlı,1 anasınıfı 9 ilkokul dersliği olarak faaliyetine devam ettiğini söyleyerek, “1 okul müdürü, 1 müdür yardımcısı, 11 kadrolu öğretmeni bulunmaktadır. 200 öğrencisiyle tam gün eğitim öğretim vermektedir. Ayrıca 2018 2019 eğitim öğretim yılının 2. Dönemi itibariyle montessöri eğitimi verilmeye başlandı” diye konuştu.

 

Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi! Kırıkkale’de şiddetli rüzgar, ağaçları devirdi!

SON BİR YIL İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Son bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akyürek, “Öğretmenler odasına öğretmen dolapları yapıldı. Zemin parke ile kaplandı, öğretmen koltukları yenilendi. Okulun giriş kapısı komple yenilendi. Okulun girişine sundurma yapıldı. Atatürk köşesi yenilendi. Okul girişine güvenlik bankosu ve arka platformu yapıldı. Memur odası zemini parke ile kaplandı. Tüm sınıflarımıza öğrenci dolabı yaptırılarak çanta taşıma derdine son verildi. Bahçe düzenlemesi ve badana boya işleri tamamlandı”

 

KİTAP OKU KOP´LA HAYATINI DOKU

“Bu fiziksel değişiklerinin yanında; Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Sosyal Okul Projesi´nde il 2. olundu ve sosyal okul beratı kazandı. Kop Okuyor projesinde ‘´Kitap Oku Kop´la Hayatını Doku ‘´ isimli projemiz mülakata kaldı ve sonuç bekleniyor. Anasınıfımız MONTESSÖRİ eğitimine geçerek komple mobilyaları ve eğitim metaryelleriyle yenilendi” diye konuştu. Son olarak Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonu doğrultusunda okulun bahçe satrancı ve masa tenisi alınarak teneffüsler öğle tatilleri ve serbest etkinlik dersleri daha aktif hale getirileceğinin de sözünü verdi.