Genel Devlet Teorisine Kurumsal Yaklaşım

Kırıkkale Üniversitesi Fikir Atölyesi Topluluğu tarafından “Genel Devlet Teorisine Kurumsal Yaklaşım” konulu konferans düzenlendi. Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Hamdi Gökçe Zabunoğlu´nun yatığı etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Murat Özdemir katıldı.

YÜKSELTMEK MAKSADIYLA ÖNERİLİR

Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz! Gözlük alanlar dikkat! Kör olabilirsiniz!

Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, konuşmasına Genel Kamu Hukukunun Kuramsal olarak nasıl ele alındığına değinerek başladı.  Prof. Dr. Özdemir, “Hukukta ekonomik politik yaklaşım nedir?  Hukuk normlarını, hukuk normları tarafından düzenlenilen ilişkilerin bilgisi ile okumaktır.  Hukuka ekonomik politik yaklaşım ile bakmak sadece sizin entelektüel birikimimizi artırmak değil somut sorunlara çözüm getirme kapasitenizi yükseltmek maksadıyla önerilir.”

İYİ İDRAK ETMENİZİN KAPISINI AÇAR

Günlük hayatın sıkıntılarını çözmek için bile eleştirel okuma kapasitesine ihtiyacımız olur. Mesela Banka Hukukçusu, banka ilişkisini bilmez. Oysa ki banka mevzuatı banka denilen sosyal ilişkinin işletilmesi sürecinde etkili olan bir şey. Hukuka ekonomik politik yaklaşım bu yüzden basitçe bir kanaat aktarımı değildir sizin hukukçular olarak önünüzdeki meseleyi daha iyi idrak etmenizin kapısını açar” diye konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Prof. Dr. Özdemir, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularına cevap vererek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Okumanın kolay bir süreç olmadığını anlatan Prof. Dr. Özdemir, “Üniversite keyif ise hiçbir şey öğrenemiyorsunuz demektir; üniversite kahırdır. Çile olmadan eğitim olmaz. Bir şeyi çok kolay anlıyorsanız korkun arkadaşlar öğrenme süreci acılıdır. Kitap etüt edeceksiniz, ilk satırdan son satıra anlamadığınız her yeri hocalarınıza soracaksınız, anlamak için sorunun üstüne gideceksiniz. Anlamıyorum diye kaçmak yok” dedi. Konferans sonunda Prof. Dr. Ali Murat Özdemir´e, Dr. Öğretim Üyesi Hamdi Gökçe Zabunoğlu tarafından plaket takdim edildi. Haber: Ayşe Soysal