GÜNCEL 18.11.2018 16:52:14
GENÇLİK, İNSANA BAHŞEDİLEN ÇOK KIYMETLİ BİR NİMETTİR

GENÇLİK, İNSANA BAHŞEDİLEN ÇOK KIYMETLİ BİR NİMETTİR

GENÇLİK, İNSANA BAHŞEDİLEN ÇOK KIYMETLİ BİR NİMETTİR

Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileri ile bir araya geldi.

 

Müftülük makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında kent genelinde birçok etkinlikler yapılacağını söyledi. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber´in örnekliği çerçevesinde gençlik konusuna dikkat çekileceğini ve toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlanacağını aktaran Şahin, şunları söyledi: “Gençlik, insana bahşedilen çok kıymetli bir nimettir. Gençlik, hayallerin, tutkuların ve idealizmin yeşerip geliştiği bir çağdır. Yeniliğe ve ileriye doğru atılımların yapıldığı; hayatın gerçek anlamının peşine düşüldüğü; kimliğini arayıp bulma çabalarının yoğunlaştığı; güç ve heyecanın zirvede olduğu; arzu, istek, gurur ve şiddet gibi duyguların yoğun bir biçimde yaşandığı heyecanlı ve bir o kadar da çalkantılı bir dönemdir. Ömrün nevbaharı olan gençlik iyi değerlendirildiğinde kişiye dünya ve ahiret saadeti kazandırmakta, güzel değerlendiril(e)mediğinde ise bir daha ele geçmeyecek kaybolan yıllara dönüşmektedir.

 

Modern zamanlarda bilgi, ulaşım ve iletişim teknolojisinde yaşanan baş döndürücü değişimler, gençliğin işini daha da zorlaştırmaktadır. Zira tertemiz bir fıtratla çocukluk devresini tamamlayan evlatlarımız çoğu kere hazırlıksız olarak bu riskli döneme adım atmaktadır. Günümüzde sigara, alkol ve madde bağımlılığı genç nesilleri tehdit etmektedir. Teknolojik yeniliklere çok açık olan ve çok çabuk uyum sağlayan gençlerimiz; televizyon, internet, sosyal medya vb. farklı platformlarda bilinçsizce zamanlarını heba edebilmekte ve birçok tuzaklara düşebilmektedir. Öte yandan popüler kültürün en önemli hedef kitlesi olan gençler, hayatın pek çok alanında ciddi bir yozlaşma yaşamakta; popüler kültürün etkisiyle içinde yaşadıkları toplumla yabancılaşma, kuşak çatışması ve kimlik bunalımı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

 

Hayatının her alanında bizlere örnek olan Peygamber Efendimiz (s.a.s.) genç nesilleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimizdir. Peygamberimiz (s.a.s.), İslam´a davet görevini alıp, tebliğe koyulduğunda kendisine ilk iman edenlerin büyük çoğunluğunu gençler oluşturuyordu. İslam genç sahabilerin omuzlarında yükseliyor, onların gayret ve hizmetleriyle Mekke´den Medine´ye, Medine´den de dünyanın dört bir yanına yayılıyordu. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)´in dünyasında gençlerin her zaman özel bir yeri olmuştur. Efendimiz (s.a.s.) gençlere yönelik samimiyet, güven, şefkat, merhamet ve zarafet temelli bir iletişim dili geliştirmiş ve onların yetişmeleriyle özel olarak ilgilenmiştir. Gerek Mekke´de gerek Medine´de onun rahle-i tedrisinden geçen gençler, insanlığı aydınlatan birer kandil olmuştur.

 

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) gençlere daima inanmış ve onlara duyduğu güveni her vesile ile göstermiştir. Onlara, idarecilikten komutanlığa; öğretmenlikten ticarete kadar geniş bir yelpazede sorumluluklar yüklemiştir. Allah Resulü (s.a.s.)´in genç Musab´ı Medine´ye öğretmen, genç Muaz´ı Yemen´e kadı ve muallim olarak göndermesi ve genç Üsâme´yi ordu komutanı yapması; gençlere sorumluluk vermemiz, güvenmemiz ve onları yarınlara hazırlamamız konusunda bizlere ışık tutan örneklerden sadece bir kaçıdır. Bugün dünya genelinde en fazla genç nüfusa sahip ülkelerden biri olmamız milletimiz adına mutluluk vesilesidir. Ancak dinamizm ve enerjinin sembolü olan gençliğimizin inancı sağlam, değerlerine bağlı, kimlikli, kişilikli, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı birer fert olarak yetiştirilmesine yönelik neler yapmamız gerektiğini hep birlikte düşünme ve istikbalimizi emanet edeceğimiz gençliğimizi geleceğe çok iyi hazırlama sorumluluğumuz bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki güzel bir gelecek kesinlikle idealleri ve hedefleri olan gençliğin sayesinde inşa edilecektir.

 

Başkanlığımız, öteden beri özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası´nda “Peygamberimiz ve Gençlik” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamber´in örnekliği çerçevesinde gençlik konusuna dikkat çekilecek, toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşmasına katkı sağlanacaktır.

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla İlimiz Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinliklerden bazıları şunlardır.

 

•             İl genelindeki bütün camilerde ve Kur´an kurslarında başta Peygamberimiz (s.a.v.) olmak üzere bütün peygamberlerin, şehit ve gazilerin, ilim ehlinden, hayır sahiplerinden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere din görevlilerimiz, Kur´an kursu öğreticilerimiz ve tüm vatandaşlarımızın katılımlarıyla hatimler okunmaktadır.

•             19 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10.00-12.00 saatleri arası Vali Yunus SEZER ve Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI´yı ziyaret.

•             19 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 13.30´da Nur camii avlusunda Açılış Programı yapılacaktır. Programda Kur´an ziyafeti, Mehter gösterisi, konuşmalar, ilahi dinletisi yer alacaktır. Program Sonunda Mevlid-i Nebi Aşı ikram edilecektir.

•             19 Kasım 2018 Pazartesi Akşam namazından sonra başta Nur, Çarşı, Gürler, Nokta, Ş.C.Topel olmak üzere tüm camilerde Mevlid Kandili özel programı tertip edilecektir. Nur Camii´ndeki program Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK´ın katımıyla icra edilecektir.

•             20 Kasım 2018 Salı günü saat 11.00´de Nur Camii Konferans Salonunda Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri tarafından öğrencilere yönelik sohbet formatında konferans programı gerçekleştirilecektir. Program sonunda hafta münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel ve resmi ortaokul 5. ve lise 9. sınıflar arası  “Seccaden Kumlardı” şiirini güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilecektir.

•             20 Kasım 2018 Salı günü saat 14.00´te Nur Camii Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ tarafından Kadınlara Yönelik Konferans verilecektir.

•             21-22 Kasım 2018 tarihlerinde saat 11.00´de Müftü, Müftü Yardımcıları, Vaizler ve Şube Müdürleri tarafından ilimizdeki 20 lisede Peygamberimiz ve Gençlik konulu konferanslar verilecektir.

•             21 Kasım 2018 Çarşamba günü şehitlik ziyaret edilecektir.

•             22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 13.30´da Nur Camii Konferans Salonu´nda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin KAHRAMAN tarafından tüm vatandaşlarımıza yönelik konferans verilecektir.

•             23 Kasım 2018 Cuma günü İl Müftüsü başkanlığında bir heyet tarafından Yüksek İhtisas Hastanesindeki hastalar ziyaret edilecektir.

•             23 Kasım 2018 Cuma günü saat 16.30´da İl Müftüsü başkanlığında bir heyet tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirilecektir. Ziyarette hafta münasebetiyle 7-12 yaş arası şiir okuma yarışması, ortaokul 5. Sınıf ve lise 9. Sınıf kategorisi siyer-i nebi bilgi yarışması ödülleri verilecektir.

•             26 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 15.30´da Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda İl Müftüsü Şahin YILDIRIM ve İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından panel programları gerçekleştirilecektir.

•             Programlarda 2000 adet “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap, 10000 adet hadis levhası ve 1000 adet canlı gül dağıtılacaktır.”

Haber: Ahmet ÖZHAN


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024