Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı

 

 

MUHTARLAR DESTEK OLACAK
Valilik Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Namık Yayla, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları, Cami din görevlileri ile Cami dernek başkanı ve üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı, muhtarlar olarak böyle güzel bir projeye destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

 

1000 KURSİYERDEN 1000 SPORCU
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haluk Karahan´da Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak bu projede üzerlerine düşeni yapma adına taahhütlerini sunmaya geldiklerini belirterek, 1000 kursiyerden 1000 sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. İl Müftüsü Şahin Yıldırım´da bu proje ile gençlerimizi hem ruhen, hem de bedenen zinde tutmak için bir adım attıklarını söyledi.

 

ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞMALIYIZ
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise yaptığı konuşmada, gençlerimiz konusunda, camilerimiz konusunda, bu güzel memleketimiz konusunda bir şeyler yapmanın arzusu ve heyecanını paylaşmak üzere bu toplantının düzenlendiğini ifade ederek, bu çalışmanın bir talepten, bir eksiklikten kaynaklanan bir çalışma olduğunu vurguladı. Sezer “Amacımız herkesin kendi sokağını, mahallesini imar etmesi. Tıpkı camilerimiz gibi, kıymet verdiğimiz mekânlar gibi. Bunun içinde işbirliğiyle, elbirliğiyle çalışmak gerekiyor” dedi.


Gençlerimiz uyuşturucu kullandığında veya farklı yollara girdiğinde toplum olarak hep yakınıldığını ama kimsenin de elini taşın altına sokmak istemediğini ifade eden Sezer “ Gençlerin ellerinden tutalım dediğimizde, hiçbir şey yapmadığımızı, yaptığımız şeylerinde kağıt üzerinde kaldığını görüyoruz. Bizler işin kolayına kaçmışız uyuşturucu ve hırsızlık sorunlarını sadece Emniyete havale ederek işin konforunu yaşıyoruz. Emniyet tedbirleri en son yapılacak iş ama biz bunu en başta yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

SAĞLAM GENÇLER SAĞLAM AİLE

Bugün Kırıkkale´deki boşanma oranının Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu kaydeden Vali Sezer “ Hepimizin ailesine ve çevresine baktığımız zaman geçmişte hiç karşılaşmadığımız olaylarla, çoğu zaman çok basit olaylarla bu ailelerin çatladığını görüyoruz. Bizler bu durumlara neden kayıtsız kalıyoruz. Bizim dinimiz söylemiyor mu? Sağlam toplum sağlam aile yapısından,  sağlam gençler sağlam aile yapısından beslenerek büyür. Sağlam milletler, ailelerince iyi yetiştirilmiş insanlar eliyle yücelir, büyür.” şeklinde konuştu.

 

22 KULÜBÜMÜZ KURULDU
Camilerimize anlam kazandırmak gerektiğinin de altını çizen Vali Sezer “ Camilerimizi zaman ruhuyla bezememiz lazım. Zamanın ruhu ne ise ona göre hareket etmemiz lazım ve bizim derhal ve acilen kabuk değiştirmemiz lazım. Bu dönem böyle bir dönem. Şu an 22 tane spor kulübümüz kuruldu. Bu spor kulüplerimiz bir araçtır, bir amaç değildir. Bu insanlara ulaşmak için bir araçtır, gençlerin kalbine ulaşmak için bir araçtır ” dedi. Konuşmaların ardından toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Haber Merkezi