Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversite araştırma görevlileri ile bir araya geldi. Rektör beklentilerini ve görev süresinde yapmayı planladığı faaliyetleri anlattığı, araştırma görevlilerinin beklenti ve önerilerini dinlediği toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter İsmail Altan Akgün ve araştırma görevlileri katıldı.

 

BİZ KİMİZ?

Üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırmanın yanında toplumla bütünleşmiş kurumlar olması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bireysel ve kurumsal olarak bir farklılık ortaya koymak ve Üniversitemize bir değer katabilme gayreti içinde olmalıyız. Farklılık ortaya koyabilmemiz için “Ben kimim?” ve “Biz kimiz” sorularına cevap vermeliyiz. Ülkemizde 130 bin civarında öğretim elemanı var ve benzer işler yapıyorlar. Sadece mevzuatta yazan görev tanımına göre değil, kendimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlayacak çalışmalar yaparak farkımızı ortaya koymalıyız.”

 

FARKLILIK OLUŞTURMALIYIZ

”Devletimizi daha güçlü ve daha iyi yerlerde görmeyi arzuluyorsak rutin çalışma düzeni bize bir şey kazandırmaz. Ancak çalışmalarımızla farklılık oluşturduğumuz zaman yakın ve uzak çevreye, dünyaya söyleyecek bir şeylerimiz olabilir. Eğitim-öğretim ve araştırmayı değerlendirirken genel tanımların dışına çıkarak ülkemize ve milletimize var olandan fazla ne verebileceğimizi bakalım” şeklinde konuştu. 

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

 

EĞİTİME İHTİYAÇ DUYACAKLAR

Rektör, öğrencilerle insani ve akademik olarak yakından ilgilenilmesi gerektiğini belirterek “Üniversitemizdeki bölümler evrensel anlamda eğitim veriyor mu? Bizim eğitim-öğretim programlarımız ve müfredatımız dünyanın her hangi bir yerindeki iyi bir üniversiteden geride kalıyorsa hocalarınızı, bölüm başkanlarınızı, dekanlarınızı uyarmanız gerekiyor. Mezun edeceğimiz gençlere gelecekle ilgili bir şeyler söylemeli ve bir ufuk kazandırmalıyız. Eğitim ve öğretimimiz geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde olmazsa mezun öğrencilerimiz kısa bir zaman içinde yeniden bir eğitime ihtiyaç duyacaklar. Gençlerimizi geleceğe hazırlamalıyız, çünkü gelecek çok hızlı geliyor” dedi.  Haber Merkezi