GENİŞ KİTLELERE ULAŞTI

Ufka Yolculuk Kırıkkale Temsilcisi Mustafa Arı ve beraberindeki heyet, MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan´ı ziyaret ederek Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Arı, 6 yıl önce başlayan Ufka Yolculuk Yarışmalarının dünya genelinde olduğu gibi yurt genelinde de her geçen gün daha da geniş kitlelere ulaştığını söyledi.

1 MİLYON 300 BİN KİŞİ KATILDI

Kırıkkale´de şuana kadar farklı yaş gruplarından 3 bin 600 kişinin, Türkiye genelinde ise an itibariyle 600 bin kişinin yarışmaya kayıt yaptırdığını aktaran Arı, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının Allah´ın rızasına ulaşmaya vesile olan bir çalışma olduğunu belirtti.

Ufka Yolculuk Yarışması sayesinde önemli kazanımlar elde edildiğini hatırlatan Arı şunları söyledi: “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye´de 100´ü aşkın sivil toplum kuruluşunun çalışmasıyla birlikte dünyada 98 ülkede, ülkemizde ise 81 il ve 837 ilçede düzenlenerek yarışmaya 1 milyon 300 bin kişi katıldı.”

HERKESE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı

“Bu yarışma, okumanın azaldığı günümüzde, insanımızı okumaya sevk eden, bunu yaparken de toplumun o anki ihtiyacına cevap veren ve insanımızı sahih kaynaklarla buluşturan Türkiye´nin en büyük sivil yarışmadır. Bu yarışma aynı zamanda 235 cezaevinde de yapıldı. Cezaevlerindeki mahkumlara ulaşıp onları da sağlam ve sahih kaynaklarla buluşturup, okumalarını, okuduklarını hayatlarına tatbik etmelerini ve dışarı çıktıklarında manen ıslah olmalarına katkı sağlayan bir yarışma olması açısından da büyük önem taşıdı.”

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarından gerekli resmi izinlerin alındığını belirten Arı, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bu yarışmayı, kitap okumayı özendirmek, bireylerin dinini sağlam ve sahih kaynaklardan öğrenmelerine katkı sağlamak, gençlerimize din ve vatan sevgisini aşılamak ve Peygamberimizin sünnetine saldıranlara karşı bir cevap olsun diye yapıyoruz. “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganıyla çıktığımız bu yolda 7´den 70 herkese ulaşmayı hedefliyoruz.”

KİTAP HEDİYE ETTİLER

Arı, 11 farklı kategoride düzenlenen yarışmanın kayıtlarının 13 Kasım tarihinde başladığını, sınavın ise tüm yurt genelinde eş zamanlı olarak 8 Nisan 2018 saat 10:00´da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. MÜSİAD Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa Kaplan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arı, MÜSİAD Şube Başkanı Kaplan´a Ufka Yolculuk Yarışma kitaplarından “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” yarışma kitabını hediye etti. Ziyarete, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Atila Dulkadir, Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Alağaş, Akra Fm Kırıkkale Temsilcisi Fahri Sevinç ve İlahiyatçı Yazar Mehmet Ali Gerçekçioğlu katıldı.