Gençler işsizlikten dert yanıyor

Kırıkkale İYİ Parti İl Başkanlığı bir basın toplantısı düzenleyerek ülke ve Kırıkkale gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardımcısı Cahit Dinç, “Kırıkkale´de İşsizlikten, yoksulluktan kendisini uyuşturucu ve kaçak alkole vererek teselliyi bunlarda arayan insanlar görülmektedir. Son 10 yılda Kırıkkale´mizde boşanma sayısı 1.700 civarında, icraya düşenlerin sayısı ise 60 bini bulmaktadır” diye konuştu.

ÇİFTÇİ SAYIMIZ YÜZDE 38 AZALDI

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Cahit Dinç “Kırıkkale İyi Parti İl Başkanlığı olarak Türkiye ve Kırıkkale´mizde ki siyasi gelişmeler ve gündem üzerinden sizleri bilgilendirmek üzere bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz. Hepimize malum olduğu gibi siyaset, özelliği, amaç ve gayesi sosyal, kültürel ve insanları ayırt etmeden hizmet, yardım ve dayanışma da olmak, iyi ve kötü günlerde birlik ve beraberliği sağlamak için yapılır.  AKP iktidarının 17 yıldır ülkemizi ekonomik yönden getirdiği durum hepimizin malumudur.  Ülkemizin bir çok yerleri özelleştirme adına, çoğu ihalesiz peşkeş çekilmiştir. Karadeniz´de bir çok yer Araplara satılmıştır. Son 10 yılda ülkemiz Amerikan pirincine, Rus buğdayına, Sırp etine hatta zulüm altındaki Afrin patatesine bile muhtaç hala getirilmiştir.  Son 10 yılda çiftçi sayımız %38 azalmıştır. 400.000´den fazla insanımız toprak işlemeyi bırakmıştır.

HER GELİŞMİŞ ÜLKENİN TEMELİNDE TARIM VARDIR

Dinç açıklamasının devamında “Sayın genel başkanımız Meral  Akşener´in de dediği gibi;  ´ Tarımı ölen ülkenin medeniyeti de ölür.´  Tarımsal endüstri de AKP´nin el attığı her şey zarar ediyor. O zaman çiftçilerimiz haklı olarak sormaktadır, Biz zarar ediyorsak, biz kazanamıyorsak peki o zaman kim kazanıyor?  Faiz kazanıyor, rant kazanıyor, yolcu garantili hava limanları kazanıyor, geçiş garantili köprüleri yapanlar kazanıyor, hasta garantili şehir hastanelerini yapanlar kazanıyor. Bunlar kazanırken peki kim kaybediyor?  Çiftçimiz kaybediyor, esnafımız kaybediyor, memurumuz kaybediyor, gençlerimiz kaybediyor, orta ve dar gelirli insanlarımız kaybediyor. Ülkemiz tarımda ithalata muhtaç, ekonomide yabancının parasına muhtaç, dış politikada Trump´a muhtaç, akılda damada muhtaç hale gelmiştir. İnşaallah İyi Parti iktidarında Amerikan çiftçisi değil, Kanada çiftçisi değil, Rus çiftçisi değil Türk çiftçisi kazanacak. Ülkemizde gerçek enflasyon %30-40´larda seyrederken %8.5 gibi rakamlarla düşük gösterilerek halkımız yanıltılmaktadır”.

KIRIKKALE´DE BİN 700 KİŞİ BOŞANDI

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

“17 yıl boyunca Başbakanlık önüne fırlatılan kasayı konuşanlar, bugün yaşanan daha büyük krizleri görmezden gelmektedir. Bu gerçekleri dile getirenleri de terörist ilan ederek sindirilmeye ve korkutulmaya çalışılmaktadır. Kırıkkalemizde de bunun örnekleri görülmektedir. İşsizlikten, yoksulluktan kendisini uyuşturucu ve kaçak alkole vererek teselliyi bunlarda arayan insanlar görülmektedir.  Bu olaylardan dolayı  üzüntü ve ızdırap duymamak mümkün değildir.  Bugün ülkemizde ve Kırıkkale de Suriyelilere tanınan büyük imkanlar maalesef Türkmenlere ve hele de kendi halkımıza tanınmamaktadır. Boşanma ve banka icraları, esnafın dükkan kapatmaları hızla artmaktadır. Son 10 yılda Kırıkkalemizde boşanma sayısı 1.700 civarında, icraya düşenlerin sayısı ise 60.000´i bulmaktadır.Peki bunlar nasıl düzelecek diye soracak olursanız.Sayın genel başkanımızın da dediği gibi ‘ Biz geleceğiz israf düzeni bitecek, küresel şirketlerin, faiz lobilerinin değil milletimizin dediği olacak. İyi Parti iktidarının daha ilk yıllarında işler nasıl yoluna girer görecekler” dedi.

HABER: Ayşe Soysal