GÜNCEL 3.08.2016 16:50:37
GELİN FİNALİ BİRLİKTE YAPALIM

GELİN FİNALİ BİRLİKTE YAPALIM

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, MHP, CHP ve Saadet Partisi il başkanlıklarını ziyaret etti. İl teşkilatlarını Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine davet eden Akçay 15 Temmuz gecesi siyasi ayrım gözetmeksizin

 

SİYASET GÖZETMEKSİZİN BİR ARADA OLUNMALI

Daha önce Cumhuriyet Meydanı´nda tutulan demokrasi nöbetlerine MHP, CHP ve Saadet Partisi il başkanlarını ve il teşkilatlarını davet eden İl Başkanı Akçay bu kez MHP, CHP ve Saadet Partisi İl Başkanlıklarını ziyaret ederek davetini yineledi. Davetine, yapılacak dev final öncesi ortak bir basın toplantısı düzenlemeyi de ekleyen Akçay´a MHP, CHP ve Saadet Partisi genel merkezleri ile yapacakları istişare sonrasında cevap vereceklerini ilettiler. 15 Temmuz gecesi halkın siyasi parti ayrımı gözetmeksizin meydanlara indiğini ifade eden Akçay milletimizin bu duyarlı davranışı karşısında siyasi partilerinde siyaset gözetmeksizin bir arada olması gerektiğini ifade etti.

 

ORTAK BASIN TOPLANTISI TEKLİFİ

15 Temmuz gecesi siyasi amaç gözetmeksizin halkın meydanlara inerek bir vatan mücadelesi verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay “Siyasiler olarak bizlerde siyasi bir amaç gözetmeksizin meydanlarda bir arada olmalıyız. 15 Temmuz gecesi hem ülkemiz için hem de şehrimiz için bir milat olarak kabul edilmeli. Siyasi parti temsilcileri olarak bizler gerek ülkemizin gerekse şehrimizin çıkarları için bir araya gelmeli ve fikir alışverişinde bulunmalıyız. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Bu ortamda bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir. Bu sebeple bütün siyasi partilerimizi Pazar günü yapılacak olan demokrasi nöbetlerinin sonuncusunda bir arada olmaya öncesinde de teröre karşı ortak bir basın toplantısı düzenlemeye davet ediyoruz. Mesele siyasi partilerin menfaati meselesi değildir. Şu anda mesele ülkemizin menfaati meselesidir. Bunun içinde hepimizin bir araya gelmesi gerekmektedir”

 

15 TEMMUZ BİR FIRSAT OLMALIDIR

Siyasi partilerin Kırıkkale´de daha önceki zamanlarda da iyi bir ilişki içerisinde olduklarını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun “15 Temmuz ülkemizin tarihine kara leke olarak geçen bir milattır. Bu millete karşı yapılmış bir darbe teşebbüsüdür. Milletimiz, ülkemizin ayaklarına vurulmak istenilen prangaya engel olmuştur. Bu durumu siyasi olarak düşünmemek gerekmektedir. Başka ülkemiz olmadığı için 15 Temmuz gecesi bütün milletimiz sokaklara döküldü. Ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz fırsattır. Saadet Partisi olarak biz darbelerden en fazla zarar gören partilerden biriyiz. 4 kez partimiz kapatıldı. Bizim duruşumuz ortada. 15 Temmuz gecesi teşkilatlarımızdan 15 tane şehit verdik.  Güçlü Türkiye için parti olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazır olduk olmaya da devam edeceğiz”

 

TEŞKİLATIMIZ İLK ANDA NET BİR TAVIR ORTAYA KOYDU

Parti olarak ilk günden bu yana bu direnişin içerisinde olduklarını ifade eden MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu “Daha öncede AK Partiden bu şekilde gelen taleplere genel merkezimizin talimatıyla olumlu cevap veremedik. Parti yönetimi olarak meydanlara inmedik inen arkadaşlarımıza da müdahale etmedik. Bu siyasetin üzerinde bir durum. Genel merkezimiz uygun görürse yapılacak gerek basın toplantısının gerekse organizasyonun içerisinde yer alırız. Partimizin ve genel başkanımızın ilk andan itibaren duruşu ortadadır. 15 Temmuz gecesi genel başkanımızın sergilediği tutum 1980 yılından bu tarafa gelen tecrübelerin sonucudur. Demokrasiye indirilmeye çalışılan bu darbe girişimi karşısında genel başkanımız ve teşkilatlarımız net bir tavır ortaya koymuştur. Bizler siyasi partiler olarak ülkemizin ve demokrasimizin geleceği için bu ortamda birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız”

 

MESELE MEMLEKET MESELESİ

Böyle bir ortamda AK Parti İl Teşkilatı tarafından kendilerine gerçekleştirilen ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ahmet Önal “Böyle günlerde siyaset gözetmeden birlik ve beraberlik içerisinde olmak son derece önemli. CHP, çok partili döneme geçişte attığı adımlarla Türkiye´yi demokrasiye iten bir parti olarak 15 Temmuz gecesi de demokrasi dışı yapılan hareketin karşısında tutarlı bir dik duruş sergilemiştir. Ülkenin ve demokrasinin geleceği için milli politikalarda partimizin tutumu her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olunması yönündedir. İktidar partisi kim olursa olsun mesele memleket meselesi olduğunda siyasiler bir araya gelebilmelidir. Talebi değerlendirecek ve genel merkezimizle istişare edeceğiz. Bu günler siyaset gözetmeksizin bir arada olunması gereken günlerdir” dedi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024