KESKİN´DE TANAP DESTEKLERİYLE YAPILAN TEKNOLOJİ SINIFININ  AÇILIŞI YAPILDI

 

Geleceğin mühendisleri Keskin´de yetişecek

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

TANAP Çevresel ve Yatırım Programları kapsamında Keskin Cumhuriyet Ortaokulunca hazırlanan “Geleceği Oku, Tasarla, Kodla” projesiyle yapılan robotik ve kodlama sınıfının açılışı yapıldı.

 

22 BİLGİSAYAR, 3 ADET ROBOT SETİ

Açılışa İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Yardımcısı Ramazan Ayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve idareciler katıldı. TANAP´ın 176.700 TL kaynak tahsisi ile yapılan teknoloji sınıfına 22 bilgisayar, 3 adet robot seti, bir adet üç boyutlu yazıcı, 100 adet teknoloji kitabı ve mobilya malzemeleri alınmıştır. Kitaplar ile geleceği okuyan, üç boyutlu yazıcı ile geleceği tasarlayan ve robot setleri ile geleceği kodlayan nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan sınıfın şartları Kırıkkale´de hiçbir okulda bulunmamaktadır.  

 

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ

Okulda düzenlenen programda  konuşan Kaymakam Köken; ' TANAP katkılarıyla yapılan  ve geleceğin teknolojisi olarak görülen kodlama ve robotik teknoloji eğitiminin verildiği sınıf bir çok özel okulda dahi bulunmamaktadır. Robotik eğitimleri çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Burada  geleceğin mühendisleri yetişmektedir. Bu sınıfın kurulmasına vesile olan TANAP yetkililerine teşekkür ediyorum' dedi. Haber: Emel Selci