Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?


GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Tekin, ‘Gençlerimize güveniyoruz, geleceğimizi inşa ediyoruz´ projesi kapsamında gazetemiz Manşet´e bilgi verdi. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yasin Tekin, gençlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve işi işbaşında öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen işbaşı eğitim programlarından 2017 yılında 220 bine yakın gencin yararlanmasını sağladıklarını  söyleyerek, “Böylelikle programlarımızdan yararlanan gençlerimizin istihdam edilmelerini kolaylaştırdık”

SÜREYİ 3 AYDAN 6 AYA ÇIKARDIK
Müdür Tekin, 2018 yılında, bilişim ve imalat sektörlerindeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programların süresini 3 aydan 6 aya çıkardıklarını ifade ederek, “Bu düzenlemeyle birlikte bilişim ve imalat sektörlerinde işverenlerimizin istihdam edecekleri gençleri işbaşı eğitim programlarımızla tanımalarını ve yetiştirmelerini hedefliyoruz. Aynı zamanda, ülke ekonomimiz açısından yüksek katma değer üretme potansiyeli olan iki sektörümüzdeki nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz”

 
CEP HARÇLIĞINI 61,65 TL´YE YÜKSELTTİK
İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlara günlük 54 TL´ye kadar sağlanan cep harçlığını da 61,65 TL´ye yükselttiklerini ifade eden Tekin, “Programlarımıza katılan vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primlerini de karşılamaya devam ediyoruz. Yaşadığımız teknolojik değişim dönemi, Ülkemiz açısından önemli fırsatlar sunduğu gibi riskler de içermektedir. Bu noktada, teknolojik değişimi sahip olduğumuz dinamik genç nüfusumuzu kullanarak Ülkemiz için fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylelikle, 2023 yılına geldiğimizde; milli hasılamızın 2 trilyon dolara, kişi başına gelirimizin 25 bin dolara, ihracatımızın 500 milyar dolara yükseltilmesi; işsizlik oranımızın yüzde 5´e düşürülmesi ve enflasyonun kalıcı bir şekilde düşük ve tek haneli rakamlara indirilmesi hedeflerine ulaşmamızın mümkün olacağını düşünüyoruz”

GELECEĞİN MESLEKLERİ
Son olarak Müdür Tekin, “Bu çerçevede, siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenleyeceğimiz işbaşı eğitim programlarına katılan 18- 29 yaş arası gençlerimiz için işbaşı eğitim programlarımızın süresini 9 aya kadar uzatacak ve programa katılan gençlerimize günlük 75 TL cep harçlığı vereceğiz” dedi. Haber: Kenan KUZUCU