GÜNCEL 15.06.2016 17:56:33
GEL BU YAZ, GÖNLÜNE KUR´AN-I YAZ

GEL BU YAZ, GÖNLÜNE KUR´AN-I YAZ

İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl Yaz Kur´an Kursu çağrısının başlığını 'Haydi Çocuklar, Haydi Gençler! Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım' 'Gel Bu Yaz Gönlüne Kur´an´ı Yaz' olarak belirlediğin

 

KUR´AN KURSLARI AÇILIYOR

İl Müftüsü Gerek, 2016 Yılı Yaz Kur´an Kursları ile ilgili bilgi verdi. Gerek, ülkemizde geçmişten bu güne okulların tatil olduğu dönemde camilerimizde ve Kur´an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı´nın talimatları doğrultusunda, valilik makamının onayı ile Müftülüğün rehberlik, denetim ve gözetiminde yaz Kur´an Kursları açıldığını söyledi.

 

CAMİLER ÇOCUK SESLERİ İLE ÇINLAMAKTA 

Gerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu vesile ile camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur´an ile buluşmakta, cami ve cemaati tanımakta, dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını öğrenmekte ve geliştirmekte, ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedirler. Bu bakımdan Yaz Kur´an Kursları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemlidir”

 

7´DEN 70´E HERKESİ BEKLİYORUZ  

“Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Yaz Kur´an Kursu çağrısının başlığını; “Gel Bu Yaz Kur´an´ı Gönlüne Yaz” olarak belirlemiştir. Bizde gönlümüze Kur´an´ı yazmak için “Haydi Çocuklar, Haydi Gençler! Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım” diyoruz.  Kırıkkale İl Müftülüğü olarak bu çağrıyı yeniliyoruz ve 7´den 70´e herkesi Yaz Kur´an Kurslarına bekliyoruz”

 

4-6 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARI CAMİLERE BEKLİYORUZ

“Hatta 4-6 yaş grubu çocukları da annelerinin nezaretinde camilere bekliyoruz. 4-6 yaş grubu çocuklar için camilerde özel sınıflar oluşturulmaya çalışılacaktır. Bu 4-6 yaş grubu çocuklara öğreticilik yapacak olanların dini eğitiminin yanında çocuk gelişimi ve eğitimi alan öğreticiler görevlendirilecektir”

 

KAYITLAR BAŞLADI  

Camilerde ve Kur´an kurslarında yaz Kur´an kursları için kayıtların başladığını dile getiren Gerek, “Eğitim-öğretim 20 Haziran-26 Ağustos 2016 tarihleri arası yapılacaktır. Yaz Kur´an kurslarımızda eğitim-öğretimi I. dönem 20 Haziran 2016-15 Temmuz 2016, II. Dönem 18 Temmuz 2016-5 Ağustos 2016, III. Dönem 08 Ağustos 2016-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında üç dönem halinde gerçekleştirilecektir. Dersler sabah 09.30-13.00 saatleri arası öğleden sonra saat 13.30-16.30 arası yapılacaktır”

 

SPOR FAALİYETLERİ YAPILACAK

“Kurslarda Elif-Ba cüzü ve “Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3” öğrenci kitapları ve öğrenci etkinlik kitapları ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Yaz Kur´an kursuna kayıt yaptıran ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor etkinliklerinden yararlanmak isteyen öğrencilere din görevlileri tarafından gerekli ilgi gösterilecek ve rehberlik yapılacaktır. 05-18 yaş arası gençlere yönelik sportif faaliyetler yapılacaktır”

 

ÖĞRENCİLER İFTARDA BULUŞUYOR  

“Yaz Kur´an kursu öğrencileri iftar programında buluşuyor programı gereği cami ve Kur´an kurslarında din görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri tarafından müşterek ve müstakil olarak ‘öğrencilere yönelik imkânlar ölçüsünde´ iftar programları yapacaklardır. Yaz Kur´an Kursu öğrencileri dini bilgilerde yarışıyor” programı gereği din görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri tarafından öğrenciler arasında okudukları kurlara göre bilgi yarışmaları yapacaklardır”

 

BİLGİ YARIŞMALARI YAPILACAK

 “Daha sonra İl Müftülüğü tarafından finali yapılacak ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir. “Yaz Kur´an kursu öğrencilerine cami saflarında yer açılıyor” programı gereği din görevlileri tarafından çocukları namaz kılamaya teşvik etmek amacıyla arzu eden öğrenciler beş vakit namazı camide cemaatle kılmaları teşvik edilecektir. Her bir namaza katılan öğrenciye puan vermek suretiyle namaz ağacı oluşturulacaktır. En çok puan alanlar cami görevlileri ve Müftülük tarafından ödüllendirilecektir”

 

YAZ KUR´AN KURSU İLAHİ KOROLARI OLUŞTURUYOR

“Yaz Kur´an kursu ilahi koroları oluşturuyor programı gereği din görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri tarafından yaz Kur´an kursu öğrencilerine her hafta bir ilahi  öğreterek çocukların dini musikiye olan kabiliyetlerinin de gelişmesi sağlanacaktır. “Yaz Kur´an kursu öğrencileri kahvaltıda buluşuyor” programı gereği din görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri tarafından cami ve Kur´an kursunu sevdirmek ve devamlarını teşvik etmek amacıyla Ramazan ayının dışında dersten önce kahvaltı programları tertip edilecektir. “Yaz Kur´an kursu öğrencileri aileleri ile birlikte Cuma namazı kılıyor” programı gereği din görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri tarafından öğrencilerin aileleri birlikte Cuma namazı kılmaları teşvik edilecektir.

 

EĞİTİM SEMİNERLERİ YAPILACAK  

“Yaz Kur´an kursları öncesi il müftülüğünce iki gün süreyle il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilere yönelik pedagojik formasyon eğitim seminerleri yapılmaktadır. Yaş sınırının aranmadığı yaz Kur´an kurslarımıza ilgi ve alakanın her yıl artarak devam ettiği, bu yıl da halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit ediyor, Yaz Kur´an Kurslarımızın çocuklarımıza, gençlerimize, vatanımıza, milletimize, dinimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024