8 SAATLİK YÜRÜYÜŞ SONRASI KANYONU GEÇTİ

Yöre halkının dahi geçmekte zorlandığı 18 km. uzunluğundaki kanyonu ilk geçen keşif grubunun içinde yer alan 9 yaşındaki dağcı kanyonun bazı bölümlerinde zorlansa da 8 saatlik uzun bir yürüyüş sonrası kanyonu geçti.  Yağmur dede köyündeki dereden başlayan bu heyecan dolu yolculuk, kanyonun bittiği nokta olan İlhan köyünde noktalandı.

 

KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÇOK TEHLİKELİYDİ

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun “Yürüyüş, önce İlhan Çayı´nın sol kenarından yabani erik, söğüt, yabani armut ( ahlât ), böğürtlen, karamık gibi doğal bitki örtülerinin de yer aldığı parkurda başladı. 3 km boyunca süren bu yürüyüşte yol demir korkuluklu ve ağaçtan basamakları çürümüş eski bir köprüyle kesişti. Köprüden geçiş çok tehlikeliydi. Biz bu riski almadan suyla ilk tanışmamızı yapıp derenin içinden karşı parkura geçişi sağladık”

 

YÜRÜMEMİZE PEK İZİN VERMİYORDU

“Artık İlhan Çayı, kenardan yürümemize pek izin vermiyordu. Sık sık dere geçişlerine maruz kalıyorduk. Parkur sonlandığında tam 17 dere geçişi yapmıştık. Bu geçişler genç dağcılarımız Zübeyir Şahin ( 12 ) ve Sevim Eser ( 9)‘i pek mutlu ederken diğer ekibi de yaz sıcağında serinletiyordu. Ayrıca parkurun bazı bölümlerinde yer alan ağaç kümeleri ekibimize doğal klima vazifesi görüyordu.”

 

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLACAK BAŞARI

Başkan Atun, sözlerine devamla  “Pek çok ilklerin yaşandığı bu özel faaliyette tüm öğretmen ve öğrencilere örnek olacak özveriyle Kale dağcılık ekibiyle ilk yürüyüşünü gerçekleştiren Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ye teşekkürlerimi iletirim. Sadece Kırıkkale´ye değil, tüm Türkiye´ye örnek olacak başarıya imza atan, Çanıllı kanyonunu baştanbaşa geçme başarısını gösteren küçük dağcımız 12 yaşındaki Zübeyir Şahin ile en büyük alkışı hak eden en küçük dağcımız 9 yaşındaki Sevim Eser´i bu örnek davranışı karşısında kutluyor ve tebrik ediyorum. Böylece bu küçük dağcılar, bu zor yürüyüşlerin de herkes tarafından yapabileceğini tüm dünyaya haykırmış oluyorlardı” diye konuştu. Haber: Ahmet ÖZHAN

 

 

 

   

 

 

 

 

Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri! Twitter hesabı nasıl çalınır? Twitter hesabı çalma yöntemleri!