GÜNCEL 8.04.2015 19:13:58
Gece gündüz Keskin için çalışıyoruz

Gece gündüz Keskin için çalışıyoruz

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Belediye binasında Keskin halkı ile bir araya gelen Başkan Yıldırım, Keskin'e hizmet için gece gündüz çalıştık

Keskin Belediye Başkanı Yıldırım 30 Mart 2014 – 31 Mart 2015 tarihleri arasında yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Başkanlık makamında düzenlenen toplantıda Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Keskin halkı hazır bulundu. İlk olarak Başkan Yıldırım Başkanlığında 2015 Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 8 gündem maddesi okunarak oy birliği ile karara bağlandı.

 

 

Daha sonra bir yılını değerlendiren Başkan Yıldırım, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi sonucu halkın teveccühü ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini belirterek, “Bismillah diyerek işe başladık. İlk iş olarak Allah`a dua ettik. Bize yanlış iş ve işlem yaptırmasın diye. Geride kalan bir yılda çok şükür ki yanlış yapmadık. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere, iftira atanlara kulak asmadan halkımız için en iyisini yapmaya çalıştık.Keskin Belediyesi’nin görevi, halkın huzur ve refahını sağlamak amacıyla gerekli alt yapı, üst yapı, imar, ekonomik ve kültürel alanda gerekli tedbirleri alıp lazım gelen ve öncelikli hizmetleri yapmaktır. Bu çalışmaları yaparken halk arasında eşitlik ilkesine bağlı olarak her ferde eşit hizmet götürmektir. Keskin Belediyesini hedefi alt yapı, üst yapı, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda hedeflerini gerçekleştirmiş, halkın birlik ve beraberliğine katkısı olan bir kurum olmaktır”

 

Kalifiye eleman az

Personel durumu ile ilgili bilgi veren Yıldırım, “Keskin Belediye Başkanlığının toplam 39 memur, 22 sürekli işçi, 2 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 63 personeli bulunmaktadır. Keskin Belediyesi bünyesinde 7 Müdürlük ve 2 Amirlik birimiyle Keskin halkına hizmet etmektedir. Bunlar Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği ve İtfaiye Amirliği. Kurum araç gereç, personel ve mali olarak kötü durumda olduklarını belirten Yıldırım, “Araçların birçoğu arızalı veya kullanılamaz duruma gelmiştir. Tamiri mümkün olmamakta veya aşırı bir maliyete mal olmaktadır. Personel yetersizdir. Vardiya usulü çalışan İtfaiye Amirliği, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği bünyesindeki personel haricindeki çalışanların büyük bölümü Temizlik İşleri Müdürlüğü emirin de görevlidir. Kalifiye eleman azdır. Mali olarak Belediye tam olarak bir borç batağındadır. Gayrimenkulleri haciz kıskacındadır. Araç parkının yenilenmesi gereklidir. Belediye gelirlerinin arttırılması yanında yeni gelir kalemlerinin oluşturulması ve tasarruf şarttır” ifadesini kullandı.

 

Yardımlar güç veriyor

 

 Başkan Yıldırım “Sonuç olarak doğup büyüdüğümüz ilçemizin eski cazibesine kavuşa bilmesi için mazeret üretmeden gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz. Kısıtlı olan yerel imkânlarımızın yanında merkezi idareden yapılacak yardımlar çok önemlidir. Bu yardımlar halkımızın hak ettiği hizmeti almasında bize güç verecektir. Yapılacak her hizmet Keskin ve Keskinli içindir. Konulacak her tuğla, çakılacak her çivinin geleceğimizi inşa edeceği düşüncesindeyiz. Bütün engellemelere, iftiralara ve mazeret üretenlere inat ekibimizle gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak Belediyemize bir adet cenaze arabası hediye etti. Keskin’de bu aracımızın eksikliği vardı. Çevre illere gidip gelmek gerekiyordu. Sağ olsun bize güzel bir araç hediye etti. Ayrıca Sayın Recep Uzelli Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir pikap sözü verdi. Önümüzdeki günlerde bu aracımızda gelecek. Sayın Necdet Şentürk tarafından bir minibüs Belediyemize hibe edildi. Bu minibüsümüz ile ilçe halkımız için geziler düzenleyeceğiz” ifadesini kullandı

 

Sağlık Meslek lisesi geliyor

 

Önümüzdeki günlerde Özbek Saran’ı Kaymakam İlker Özerk Özcan ile birlikte ziyaret edeceklerini belirten Yıldırım, “Sayın Özbek Saran’ın dedesi Keskin’de Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş. Sayın Saran Keskin’e ciddi yardımda bulunmak istiyor. Hastanemiz Keskin’in dışında ve Keskin ekonomisine katkı sağlamıyor. Hastanemiz şuan için çürük ve orayı güçlendirerek Sağlık Meslek Lisesi yapacağız” dedi.

 

 

30 MART 2014 – 31 MART 2015

TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Şehir girişi orta refüj düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları başlatılmış devam etmektedir.

 

Restorasyon işlemleri tamamlanan Tarihi Bedesten Çarşısının çevre düzenleme projesi hazırlanmış yapımına başlandı ve bitirildi.

 

İlçemizin çok eski (35 yıllık) olan su şebekesinin yenilenmesi yeni bir su deposu yapılması çalışmaları hızla devam ediyor. Ayrıca bu işe bağlantılı olarak abonelerin şebeke bağlantıları ve Akıllı sayaç alımı ihalesi açılmış ve ihale süreci tamamlanmıştır. Bu çalışmalardan sonra Keskin’de su sıkıntısı ve kaçak su sorunu kalmayacaktır.

 

Personele alacakları zamanında ödenmiş ve ödenmeye devam edilecektir.

 

Personelin resmi kıyafet ve iş elbisesi ihtiyacı giderilerek daha düzenli çalışma şartlan sağlanmıştır.

 

Esnaf ödemeleri zamanında yapılmaktadır.

 

Kurtuluş Savaşında sağlık ocağı olarak kullanılan konağın Kültür Merkezi yapımı için kamulaştırma çalışmaları yapılmış, proje ihalesi yapılacaktır.

 

Belediye hizmet binası bahçe düzenlemesi tamamlanmıştır.

 

Belediyemizin geriye dönük alacakları tahsil edilerek hem maddi açıdan azda olsa bir rahatlama hem de hizmet yapabilmek için ödenek oluşturulmuştur.

 

Daha temiz ve yaşanabilir bir Keskin için Temizlik Kampanyası düzenlenmiştir.

 

Sebze halinde bulunan baraka tipi dükkânlarda bulunan esnaf isteklerine göre Belediye Dükkânı veya kendi buldukları bir dükkâna taşındılar.  Bu baraka tipi dükkânlar yıkılarak kötü görünüm ortadan kaldırıldı.  Bu alanın Cumhuriyet Meydanına katılması için çalışmalar devam ediyor.

 

Keskin`e bir askeri birlik kurulması için Genelkurmay Başkanlığı ile Kuru Kuvvetleri Komutanlığına müracaat edildi. 

 

Sulu mağara yanında bulunan alana İller Bankası ile birlikte park yapımı başladı, yapımı hızla devam ediyor.

 

TOKİ Tarafından yeni konutlar yapımı için müracaat yapıldı ve yer tahsisi edildi. Gerekli prosedürler yerine getiriliyor. Konut yapımına en kısa zamanda başlanacaktır.

 

İlçemizde sulu tarıma başlanması ve desteklenmesi için gerekli müracaatlar yapıldı ve takip edilmektedir.

 

İlçemize bir adet Fen Lisesi açılması için müracaat yapıldı ve takip edilmektedir

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Yaşlı Bakımevi, Sağlık Bakanlığına ise Hastane yapımı için müracaat edildi.

 

İlçe merkezinde bulunan eski sanayi çarşısında Belediyemize ait bulunan arsalar Milli Eğitim Bakanlığına yeni bir Öğretmenevi yapımı için tahsis edildi.

 

İlçemize Doğalgaz getirilebilmesi için müracaat yapıldı ve takip edilmektedir.

 

Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÖSYM, TOBB.   Ankara Büyükşehir Belediyesi,   İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi,  Keçiören Belediyesi, Yeni Mahalle Belediyesi. Milli Piyango İdaresi Başkanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve daha değişik kurum ve kuruluşlara yardım veya projemizin desteklenmesi için müracaat edildi.

 

Belki de yapılan hizmetlerin en önemlisi Belediye ile Halk barıştı. Halk artık çöpünü dahi alamayan bir Belediye değil şantiye gibi gece gündüz çalışan güler yüzlü bir Belediye olduğunu biliyor.

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024