GÜNCEL 1.12.2019 14:59:04
Gazi Üniversitesi´ne tanıtım gezileri düzenlendi

Gazi Üniversitesi´ne tanıtım gezileri düzenlendi

Gazi Üniversitesi´ne tanıtım gezileri düzenlendi

Gazi Üniversitesi´ne tanıtım gezileri düzenlendi

 

Kırıkkale Lisesi Dil Bölümü Öğrencileri Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi dil programları bölümlerini gezip, yerinde gördüler.

 

DİL BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEDE

Okul Müdürü Basri Başat; “Rehberlik Servisi tarafından Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi´ne üniversite tanıtım gezileri düzenlenmiştir. Geziye Müdür Yardımcısı Selami Başar, Rehberlik Öğretmeni Efraim Soyak, İngilizce Öğretmenleri Turgay Soytek, Esra Gülcan, Funda Gürler ve Edibe Yazıcı Özer katılmıştır. Çalışmalarından dolayı öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin gelecek yıl ziyaret ettikleri bu üniversiteleri kazanarak hedeflerine ulaşmaları en büyük temennimdir” dedi.

 

LİSANS PROGRAMI ÖNCESİNDE YABANCI DİL EĞİTİMİ

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yalçın Ünal; “Hazırlık eğitimi programlarında, hazırlık sınıfı bulunan bir programa kaydını yaptıran, ancak Yabancı Dil Yeterlik sınavında başarısız olan üniversitemiz öğrencilerine gerek akademik çalışmaları boyunca, gerekse iş hayatı ve sosyal çevrelerde yabancı dili etkin bir şekilde kullanabilmeleri için gereksinim duyabilecekleri bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmak amacıyla lisans programı öncesinde yabancı dil eğitim hizmeti sunmakta”

 

YABANCI DİL BECERİLERİ KAZANDIRMAK

“Modern Diller Birimi programlarında ise, Hacettepe Üniversitesi fakülte ve yüksekokullarına kayıtlı öğrencilere sürdürmekte oldukları akademik programlarda ve mezuniyet sonrası profesyonel hayatlarında gereksinim duyacakları yabancı dil becerilerini kazandırmak ve geliştirmek üzere açılan zorunlu ve seçmeli dersleri programlamakta ve uygulamaktadır”

 

TÜRKİYE´NİN EN KÖKLÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özge Özbek “Gazi Eğitim Fakültesi (eski adıyla Gazi Eğitim Enstitüsü), Cumhuriyetin ilk yıllarında Ankara´da kurulan , cumhuriyet kuşağı ortaokul öğretmenlerinin yetiştirilmesinde çok önemli bir rol oynayan eğitim kurumudur. Türkiye´nin en köklü eğitim fakültelerinden biridir. Gazi Üniversitesinin temelini oluşturur. 1926 yılında Orta Muallim Mektebi olarak kurulan okul; 1929 yılında Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü adını almış, 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi´ne bağlanmıştır. Mimar Kemallettin Bey´in yaptığı Gazi Eğitim Fakültesi ana binası bugün Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve kütüphanesine ve Gazi Eğitim Fakültesi Fen bilimleri Öğretmenliği bölümünün laboratuvarlarına ve çeşitli jeolojik taşlar, bitkiler ve doldurulmuş hayvanlardan oluşan fen ve tabiat bilimleri müzesine ve Gazi Resim ve Heykel Müzesine ev sahipliği yapmaktadır” dedi. Haber: Emel Selci

 

 


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024