İLK BURSA ZİYARET EDİLDİ

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hilmi Akgün, liderliğinde Müdür Yardımcısı Satılmış Özdemir, Öğretmenler Emre Tunç ve Özlem Akan rehberliğinde 50 öğrenci ile birlikte 2 günlük Çanakkale Şehitliği´ne anma gezisi düzenledi. İl Kültür Müdürlüğü´nün önünden hareket eden öğrenciler öncelikle Bursa´yı ziyaret ettiler. Okul Müdürü Hilmi Akgün Bursa gezisi sırasında yaptığı açıklamada “Bursa da bulunan Ulu Camii ile 1400 yılların havasını teneffüs etmeye çalıştık. Bursa Osmanlıya başkentlik yapmış birçok tarihi eserin olduğu bir şehirdir. Ulu Camii dönemin ve günümüze kadar uzayan tarihi süreçte de en görkemli camilerdendir. Ulu caminin insanı etkileyen huzurlu bir ortamı var. Şüphesiz bunda içinde bulunan şadırvanın ve görkemli hat sanatının etkisi büyüktür” diyerek camii ve Bursa ili hakkında açıklamalarda bulundu. Daha sonra öğrenciler Orhan Gazi Camii, Orhan Gazi türbesi ve Osman gazi türbelerini ziyaret ederek şehir hakkında bilgi edindiler.

 

BİGALI KALESİ´Nİ ZİYARET ETTİLER

Bursa´dan Çanakkale´ye hareket eden Gazi Meslek öğrenci kafilesi sabah saatlerinde Çanakkale Şehitliği´ni gezdiler. Rehber eşliğinde ilk önce Feribotla Gelibolu geçip oradan Bigalı Kalesi´ni ziyaret ettiler. Kilitli bahir ile Çanakkale boğazının en dar yerinde düşman gemilerinin batırılışının onurunu yaşadılar. Yüzbaşı Hakkının Nusret Mayın gemisi ile destansı cesaret göstererek mayınları nasıl döşediğini ve akabinde üç düşman gemisinin batırılışındaki gururu yaşadılar. Mecidiye tabyasında yaşanan savaşı, Seyit onbaşının mermiyi topa sürüşünü ve düşman gemisini vuruşunu, o anı yaşayan öğrenciler bu zamana kadar okullarda yaptıkları Çanakkale programlarını ve öğrendikleri destanının yaşandığı yerleri ve o günleri iliklerine kadar hissettiler.

 

Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı Huzurevi sakinleri sinema keyfi yaşadı

DUR YOLCU

Çanakkale anıtının görkemi ile Çanakkale boğazına giren tüm ziyaretçi gemilerine biz buradayız ve burası Çanakkale denildiğine şahit oldular. Necmettin Halil Onan´ın mısralarının dağa taşa yazıldığı gibi “Dur  yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir “ diyerek dedelerinin kahramanlıkları ile gurur duydular. Duygu yoğunluğu yaşayan öğrenciler Çanakkale Abidesi´nin altında Komando Marşı okuyarak tüm ziyaretçilerinin dikkatlerini topladılar. Geziden oldukça memnun ayrılan Gazi Meslek öğrencileri defalarca gelmek istediklerini her Türk gencinin, öğretmenin vatandaşının Çanakkale Şehitliği´ni mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini bu toprakların nelerin karşılığında Vatan yapıldığının her Türk vatandaşının görmesi gerektiğini belirttiler. Haber: Kenan KUZUCU