23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

 

 

İŞ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde yapılan toplantıda Okul Müdürü Hilmi Akgün katılımcı olmaya hak kazanan öğrenciler tebrik edilerek ailelerine teşekkür etti. Proje Koordinatörü Orhan Özkan; “Gerçekleştirilecek proje faaliyetimiz ile; okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı ve Metal Teknolojileri meslek alanında eğitim gören öğrencilerimizin teorik eğitim ve iş başında yapacakları uygulamalı eğitim ve staj faaliyeti ile, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmak, yeni teknik bilgiler edinmelerini, uygulamalarda kullanılan teknolojik cihaz, malzeme ve ürünleri yerinde görmelerini, kazandıkları bilgi-beceri  ile daha kolay istihdam edilebilmelerini, iş verimliliklerinin arttırılmasını amaçlamaktayız”

 

YÖNETİM İZLEME EKİBİ

“Öğrencilerimizin hareketlilik projemizin uygulaması başladığında, yurt dışı ortaklarımız tarafından proje ile ilgili, bilgilendirme toplantıları ve öğrenci yerleştirilmeleri gerçekleştirilecektir. Ortaklarımızdan;  Almanya´da IUVENTAS, Carl Bosch Shule ve SLV Mannheim Gmbh Metal Teknolojisi Alanı; Portekiz´de Tripolar ve Espo24 firmaları Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı çırak öğrencilerimizin hareketlilik faaliyetlerini yürütecektir. Öğrencilerin mesleki gelişimlerinin izlenmesi, yurt dışı ortaklarımız ve yönetim izleme ekibi tarafından yapılacaktır”

 

İŞ ORTAKLIKLARININ GELİŞTİRİLMESİ

“Öğrencilerimizin Avrupa´da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi görgü ve eksiklikleri giderilecektir.  Öğrencilerimizin bölgemizde istihdam edilmeleri ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeleri, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılması, amaçlanmaktadır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuvar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi, projemizin amaçları arasındadır”

 

MESLEK STANDARDI VE AKREDİTASYON

“Geliştirilen meslek becerileri ve yeterlilikleri ile bölgelerimizin, ülkemizin ve Avrupa işgücü piyasasının gelişmesine ve bütünleşmesine katkı sağlanacaktır. Kurumlarımızın AB ülkelerindeki işletmelerle iletişim kurabilme ve istihdam etme kabiliyetleri artacaktır. Farklı pedagojik faaliyetler ve eğitim uygulamaları tecrübe edilmiş olacaktır. Meslek standardı ve akreditasyon gerçekleştirilecektir”

 

TEKNİK EĞİTİMDE FARKINDALIK OLUŞTURULACAKTIR

“Bu proje ile öğrencilerimizin farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerileri gelişecektir. AB iş gücü piyasasına entegrasyonun sağlanmasıyla, öğrenciler mesleki yabancı dil bilen, yeniliklere açık, bireyler haline geleceklerdir. Bununla birlikte katılımcılar kendi alanlarında, AB ülkelerinde geçerli sertifikaya sahip olacaklardır. Okullarımızdaki diğer öğrencilere bu kazanımların aktarılması ile yaygınlaştırma ve toplumda mesleki teknik eğitimde farkındalık oluşturulacaktır. Ayrıca yurtdışında eğitim ve staj çalışmasında uyulacak kurallar, iş güvenliği ve sağlığı, sigorta işlemleri, pasaport ve konaklama, kültürel farklılıklar, dil yeterlilikleri gibi önemli konularda katılımcı öğrenci ve velilerine bilgi verildi”

 

“ Öğrencilerimizin Eğitim ve staj çalışması 3 hafta olup Ocak ve Şubat ayı içerisinde, Metal Teknolojisi Alanı öğrencileri Almanya´nın Ludwigshafen – Mannheim - Heidelberg kentinde  10; Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri Portekiz´in Braga ve Barcelos Şehrinde 10 öğrenci toplam 20 katılımcı öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen ile 21 günlük hareketlilik faaliyetinin, hafta içi çalışma günlerinde staj eğitimlerini gerçekleştirecek,  hafta sonlarında ise kültürel ve sosyal faaliyetler içerisinde olacaklardır. Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı öğrencileri staj faaliyetlerinde, AC ve Dc Makineler ve yol verme, Pnomatik-Elektropnomatik sistemler, Yangın Alarm ve Soygun Alarm sistemleri; Metal Teknolojisi Alanı öğrencileri ise; Tig kaynağı ve kaynakla ilgili parametreler kullanılan malzemeler ve kaynak sonrası işlemler ile ilgili uygulamalarını yaparak mesleki becerilerini geliştireceklerdir”  dedi. Haber: Emel Selci