GÜNCEL 10.01.2021 13:15:03
Gazeteciler üzerinde baskı ve şiddet kabul edilemez

Gazeteciler üzerinde baskı ve şiddet kabul edilemez

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, “Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya

ŞİDDETE VE HAKSIZ MUAMELE 

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri olduğunu, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmekte olduğunun altını çizen Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, “Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez”

 

ÜZERİNDE YILDIRMA POLİTİKALARI UYGULANMAMALIDIR

Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlayan Vurgun, “Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın camiası bu tarz yıldırma politikalarından uzak kalmalıdır. Aksi takdirde çalışanla düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır” 

 

ELEŞTİRİLERİN SESİ KISILMAMALIDIR 

Basın özgürlüğüne dair tutumlar ülkemize yakışır bir şekilde olmalı, ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kalkmalıdır. Çok sayıda gazetecinin düşünce suçuna maruz kalması, tazminata mahkum edilmesi özgür basın söylemleri ile çelişmektedir. Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır. Eleştirenlerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellenmesi hiçbir şekilde Türkiye´nin lehine değildir” ifadelerini kullandı. 

 

SOSYAL VE EKONOMİK HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALIDIR 

10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü´nü Kutlayan Vurgun, “Son yıllarda ciddi yara almış demokrasinin yeniden inşası öncelikle basın ve gazeteciler üzerindeki baskının kaldırılması ile mümkün olacaktır. Basın çalışanlarının objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmamalıdır. Ülkenin her kademesi için ayrı bir önemi olan basın çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesi ve adil paylaşımdan hak ettiklerini almaları, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemlidir. Basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır. 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü´nü kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı dileriz” dedi. Haber: Ersin Atasayar  

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024