Çalınan Instagram’ı geri alma Çalınan Instagram’ı geri alma


GAMA´NIN KIRIKKALE SANTRALININ

BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILDI

 

Gama Enerji´nin Kırıkkale´deki 853 megavatlık İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı, 5 özel banka ile yaklaşık 560 milyon dolarlık kredi borcunun yapılandırmasında ilk adımı attı. Taraflar, borç yapılandırması ve ödemeye ilişkin “iyi niyet mektubu”nu imzaladı. Yeniden yapılandırılan kredi, 12 yıl içinde ödenecek.

 

ÜRETİM PROFİLİ DEĞİŞTİ 

Türkiye´nin, elektrikte kurulu gücü 91 bin megavatı aştı. Özellikle son 10 yılda hızlanan yatırımlarla birlikte kurulu güç, tüketim talebinin çok çok üstüne çıktı. Halen, ekonomide yaşanan sorunlara bağlı olarak tüketimin de gerilemesi nedeniyle günlük pik (en yüksek) talep 40-45 bin megavat düzeyinde seyrediyor. Elektrikte, ekonomik sorunlara bağlı olarak talebin düşmesi ve 2019´da barajlara gelen su miktarındaki olağanüstü artış, bu yıl üretim profilinin de değişmesine yol açtı. Elektrik üretiminde suya (barajlı ve akarsu tipi) ağırlık verildi ve suyun payı yüzde 18-20 aralığından, yüzde 30´lara çıktı.

 

900 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI

Elektrik üretim sektörü, milyarlarca dolarlık borçlarını yapılandırmak için bankalarla görüşmelerini sürdürüyor. Bu şirketlerden biri de GAMA Enerji´ydi. Ulusal basına yansıyan habere göre, GAMA Enerji´nin sahibi olduğu Kırıkkale´deki 853 megavatlık İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı, beş özel banka (İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, Denizbank ve TSKB) ile yaklaşık 560 milyon dolarlık kredi borcunun yapılandırmasında ilk adımı attı. Taraflar, borcun yapılandırılmasını öngören “iyi niyet mektubu”nu imzaladı. Borçlar, iki dilim halinde 12 yıl içinde ödenecek. İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı, Türkiye´de tüketilen elektriğin yüzde 2.5´ini, Ankara´da tüketilen elektriğin yüzde 50´sinden fazlasını karşılıyor. 2016 yılında tam kapasite üretime başlayan santral için yaklaşık 900 milyon dolar yatırım yapıldı.

Haber merkezi