Büyük Anadolu Kırıkkalespor´un yıllardır büyük bir hayali var. Anadolu´nun tam ortasında yer alan Kırıkkale´nin takımı Büyük Anadolu Kırıkkalespor´un profesyonel liglerde mücadele etmesi.

Kimi zaman başardık, ama gerisini getiremedik. Kimi zaman çok para harcadık ama takım olamadık. Kimi zaman çok yaklaştık ama finalde kaybettik. Umutlarımız hep vardı ama kimi zaman umutlarımız kırıldı. Ancak yine mücadelemizle sonuna kadar kovaladık, hayallerimizi.

Son yıllarda her sezon başı olduğu gibi bu sezon başı da kongre süreciyle başladık sezona. Geçen sezon devasa derecede gelen maddi desteklerin çoğunluğundan mahrum başladık lige. Algı kötüydü para yok, destek az, kampanya vs derken bir takım kuruldu. Geçen sezonlardan ekonomik olarak çok daha mütevazı ancak oyun olarak çok çok güçlü ve mücadeleci bir takım kuruldu. Vali Bey her sorunda olduğu gibi bu soruna da el attı, Belediye Başkanımız geçen sezon olduğu kadar olmasa da  nakdi olarak destek çıktı. Pevrül Bey geçen sezonlarda olduğu gibi herşeyi karşılamasa da yine kayıtsız kalamadı Kırıkkalespor sevgisine ve destek sağladı.

En önemlisi bu sefer şehir sahip çıktı takımına. Kampanyaya herkes karınca kararınca destek olmaya çalıştı. Çok veren maldan, az veren candan verdi Kırıkkalesporun armasına. Durumu olmayıp hiç para veremeyen sosyal medya hesaplarından destek çıktı takımına, kampanyayı tanıttı, takımına destek istedi.

Şimdi bu taraftara hiçbir suçu yokken veya tek suçu sevmekken en ağır ceza verildi. Şampiyonluk yolunda en büyük rakibi Ankara TKİ maçına 78 kişilik kota konuldu. Yani sevenleri birbirinden ayırmak için bir karar alındı. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler, bu kararlarını birçok kanun ile kural ile açıklayabilirler. Ancak en büyük kanun olan İnsan Haklarına aykırı bir karardır bu. Kanununu falan tartışmayacağım, bilmeyenler bilsinler seven yürekler ayrılmazlar. Mesafeler aşka engel değildir. Düdük çaldığında bütün şehrin kalbi Yeni Mahalle´de ki o statta atacak. Bütün gözler orada oynanacak oyunda, bütün kulaklar oradan gelecek gol sesinde olacak. Yani bu karar taraftarla, takımı ayırmak bir yana daha çok kenetleyecek.

Şampiyon olduğumuz sezonun bir kopyasını yaşayacağız. Kırşehir deplasmanı ve kota krizi. 251 kişi alınmıştı stada da üstüne bir kişi dahi alınmamıştı. Ama öyle bir maç olmuştu ki, sahada mücadele eden 11 aslan parçası değil sanki bütün Kırıkkale olmuştu. Tribünde bağıran 251 kişinin sesi, o kadar gür çıkmıştı ki bütün Kırşehir´i bastırırken, sanki bütün Kırıkkale bağırmıştı. Öyle bir gol sesi çıkmıştı ki o 251 kişiden, sadece Kırşehir´de değil 6. Gurup takımlarının tamamının şehrinde yankılanmıştı. Öyle bir kenetlenme olmuştu ki o tel örgüde, yıkılan sanki stadın tel örgüleri değil, Kırıkkalesporun makus talihinin kör duvarlarıydı.

Yine yaparız, yine yıkarız önümüze engel diye çıkan duvarları. Yine tek yürek oluruz. Yine kalbimiz o statta çarpar. Yine gol sesimiz bütün Anadolu´da yankılanır. Statta olmasak ne yazar? Orada bağırmasak ne çıkar? Orada heyecanlanmasak ne olur? Kırıkkalespor yine tarihinden aldığı güçle, sevdasından aldığı ruhla, şehrin kenetlenmesinden aldığı öz güvenle darma duman eder bütün oyunları, yeniden bir tarih yazar.

Futbol taraftarla güzel, futbolu güzel yapan taraftar. Taraftarsız futbol zevksiz, 20 kişinin top kovaladığı, 2 kişinin top beklediği sıradan bir oyundan öteye geçemez. 20 kişinin topu kapmak için mücadele ettiği ve amaçsızca koştuğu, 2 kişinin kalesinde top beklediği oyunu taraftarından kopartırsanız bir tadı kalmaz. Kimsenin kutlamadığı, rakiplerin üzülmediği bir şampiyonluk kimin ne işine yarar. O kupa teneke parçasından daha değerli bir hal alamaz. Koskoca Ankara şehri eski ilçesi Kırıkkale´den korkuyorsa. Koskoca bir kurum olan TKİ, futbol adı altında spora hizmet etmek dururken, futbolu çirkinleştiren işlere kalkışıyorsa kalkışsın. Bu şehrin takımını destekleyen yarım milyon insan var. 11 kişinin oynadığı 5 kişinin oynattığı, 15 kişinin oynamak için beklediği, 30 kişinin yönettiği, 3 -5 tane taraftarı olan sahası, mabedi, tarihi, ruhu olmayan bir takım bizim rakibimiz olamaz. 78 kişi gider, yarım milyon kişilik gürültü yaparız. Yine bir tarih yazar döneriz, sezon sonu da kupayı alır bu şehre getiririz.

Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı

Haydi Kırıkkalespor, yeniden tarih yaz ve bütün ülkeye göster Kırıkkalespor´la uğraşanın hazin sonunu…

Not: Çok sevdiğim ve başarıları ile gurur duyduğum Kırıkkalesporumuzun başarılı futbolcusu İbrahim Utku İnce´ye nazar değdi ve sakatlandı. Kardeşime acil şifalar diliyorum…