Ahmet Önal, ulusal basında! ‘Sandıklar patladı!’ Ahmet Önal, ulusal basında! ‘Sandıklar patladı!’


KİM BU 800 KİŞİ?

Eski Bakanlardan Ali Babacan´ın Deva Partisini, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Gelecek Partisini kurması üzerine gözler Ak Partili siyasetçilere çevrildi. Ak Parti´de Mürsel Akçay ve Akçay´ın İl Başkanlığı döneminde Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Müjdat Yurtseven´in aylar önce sessiz bir şekilde istifa ettikleri ortaya çıktı. Akçay ve Yurtseven istifalarını kamuoyundan gizlerken, Ak Parti İl Başkanlığı ise istifalar karşısında sessiz kaldı. Sessizlik kulis dedikodularının artmasına neden olurken son olarak Ak Parti´den 800 kişinin istifa ettiği haberi ile eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz´ın istifa ettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Gazetemiz çıkan haber üzerine Veli Korkmaz´a ulaşırken, Korkmaz gazetemize “Benim istifam söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

KORKMAZ´IN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞ

Bugün tekrar ulaştığımız Veli Korkmaz gazetemize “Benim Ak Parti dışında hiçbir siyasi partide, siyaset yapma niyetimde, girişimimde olmadı. Hiçbir zaman da Ak Parti üyeliğinden ayrılma niyetim söz konusu olmamıştır. Üyeliğimin gözükmemesi güncellemeler sırasında yapılan hatalardan kaynaklı olabilir. Çünkü benim 2004, 2007 ve 2009 yıllarında üyeliğimi yenilemem söz konusu oldu. İhtiyaca binaen adres değişikliğimden dolayı parti üyeliğimi yenileme talebimde olmuştu. Oralarda oluşan bir hata da söz konusu olabilir. Kısaca ben Ak Parti misyonunu özümseyen ve önem veren bir anlayışa sahibim. Ve Ak Parti dışında da hiçbir oluşumda siyaset yapmayı düşünmüyorum.” İfadelerini kullandı.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Mürsel Akçay ve Müjdat Yurtseven´in istifasının ardından 800 kişinin istifa ettiği haberi ile Veli Korkmaz´ın istifa ettiği yönünde yapılan haberler karşısında Kırıkkale İl Başkanlığı sessizliğini koruyor. Kamuoyu Mürsel Akçay ve Müjdat Yurseven´in istifaları hakkında teşkilatın yorumunu beklerken, ayrıca istifa eden 800 kişi rakamının doğru olup olmadığı, kaçının güncellemeler sırasında üyeliklerinin düşürüldüğü, kaçının memur olmak sureti ile partiden ayrılmak zorunda kaldığının detaylı bir şekilde açıklanması gerektiği ifade ediliyor. Resmi açıklama yapılmadıkça kamuoyunda Ak Parti Dağılıyor algısının oluştuğunu savunan partililer, istifalar ve üyelikten düşürülmeler konusunda detaylı bir açıklama yapılması gerektiğine inanıyor.