Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası başlattı.

 

KIRIKKALE´DEN DESTEK GELDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Türkiye genelinde başlatılan Filistin için yardım kampanyasına Kırıkkale´den de destek geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “İsrail´in Gazze´de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı sebebiyle Filistin´de can ve mal kaybı vahametini koruyarak devam etmektedir. Filistin halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk ve hastalık problemleriyle mücadele etmektedir”

 

DOĞRUDAN BAĞIŞ YAPABİLECEK

Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu

“Türkiye Cumhuriyeti; halkımızın da beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla gerekli her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla Başbakanlık tarafından bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Başbakanlığın bu yardım kampanyasında, Valiliğimiz, belediyelerimiz ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ilgili Başkanlığın belirttiği hesap numaralarına aktarılacaktır. Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir”

 

ŞARTSIZ HESAPLARA AKTARABİLECEKLER  

“Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, Filistin Halkına ulaştırmak üzere şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Halkımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerini, sivil toplum kuruluşlarını, işçi ve işveren kuruluşlarını, meslek oda ve birliklerini, ulusal ve yerel basınımızı bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına destek vermeye davet eder gereğini önemle rica ederim” dedi.