Türkiye ayağa kalktı

Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi olarak görev yaparken, görevinden geçici olarak istifa eden ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adayı olan Ahmet Özdemir, neden aday olduğunu ve neden AK Parti'de siyaset yapma kararı aldığını şu şekilde açıkladı: 'AK Parti Türkiye'nin tek ve en güçlü, kararlı partisi. Milletimizin özünü teşkil ediyor. Türkiye Sayın Başbakanımız'la ayağa kalktı. Batıyla ilişkilerimizde büyük mesafeler alındı, etkili bir politika uygulanmaya başladı. IMF'ye bağımlılık ortadan kalktı, Savunma Sanayii güçlendi, milli projeler birbir hayata geçirildi, istihbarat güçlendirildi, Batının İsrail konusundaki çifte standardı engellendi, bunu yüksek sesle söyleyen bir Başbakanımız oldu. En azından kral çıplak diyebildik. BM'nin yanlışları yüksek sesle söylenebildi. Türkiye'de büyük bir değişim yaşanmaya başladı.

Duyarsız kalamazdık

Öte yandan Hızlı Tren, asrın projesi Marmaray, Kaenal İstanbul, Duble Yollar, hava yollarının halka açık hale getirilmesi, gecekondudan kentsel dönüşüme geçilmesi, sağlık alanındaki yatırımlar, vatandaşın daha çok dikkate alınması ve öne çıkarılması, AK Parti hizmetlerinin başlıcaları olarak dikkat çekiyor. Bahse konu olan gelişmelere elbette duyarsız kalamazdık. Bundan dolayı burada siyaset yapma kararı aldım.

AK Parti'de siyaset kararı

Bir de AK Parti'nin iktidarda olduğu kentlerde belediyecilik anlayışında atılımlar oldu. Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu AK Parti gösterdi. AK Parti çalışıyor, üretiyor, hizmet getiriyor. Hizmeti neye göre, nereye getireceğini iyi biliyor. Artık milletimiz de lafa değil, hizmete bakıyor. Milleti yok sayan anlayışa milletimiz de yok diyor. Ben bu tabloyu böyle görerek siyaset kararı aldım ve AK Parti'de siyaset yapma kararına vardım. Bu mealde AK Parti'deyim yani.'

Bir çok gözlem yaptım

Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi ve daha önceki görevlerinden ötürü Türkiye'nin bir çok vilayetini gezdiğini ve gözlem yaptığını söyleyen Ahmet Özdemir, 'Görevim itibariyle Türkiye'nin bir çok ilini gezme ve görme imkanım oldu. Gittiğim illeri kendi ilimle kıyas ettim. Eksiklerini ve fazlalıklarını gördüm. Çıplak gözle daha iyi analiz etme imkanı var. Uygulanan projeleri takip ettim. Gördüğüm kadarıyla AK Parti insan odaklı hizmet üretiyor. Projelerinde insan odaklı çalışmalar var' dedi.

Nitelikli ekip çok önemli

Kırıkkale için bir çok proje düşündüğünü ve bu projeleri de konusunda uzman kişilerin ele alacağını söyleyen Ahmet Özdemir, 'Proje çok önemlidir. Proje, bir problemi çözme amacıyla başlangıcı ve bitişi belirli olan, finansmanı bilinen, kalite ve memnuniyeti göz önünde bulunduran, özgün bir planı olan süreçtir. Projede nitelikli ekip ve çalışma çok önemlidir. Benim Kırıkkale için düşündüğüm projelerin tamamı bu şekilde olacaktır. Bu kapsamda ulusal ve uluslar arası bir ekiple çalışma yürüteceğiz. Bu ekip şu anda çalışmaya başlamış durumdadır' diye konuştu.

Ekibimiz şu anda çalışıyor

Özdemir, işe Kırıkkale'nin güncel durumunu tesbitle başladıklarını söyledi ve 'Ekibimiz şu anda Kırıkkale'yi tesbit çalışması yürütüyor. Eksiklerini, fazlalıklarını belirliyoruz. Projelerle bazı konulara çözüm yolları geliştiriyoruz' dedi.

Sıhhatli evlilik tesis edilecek

Kırıkkale'ye özgün projeler konusunda da bilgi veren Öszdemir, 'İnsan odaklı projelerimiz olacak. Hak ihlali yapmadan, kimseyi üzmeden estetiği makul düzeyde tutan çalışmalar yapacağız. Temeli atılmış olan modern kentimize yönelik projeler geliştiriyoruz. Fark yaratan değerlerde insana olan yatırım çok önemlidir. Bunu göz önünde bulunduruyoruz. Güzel ahlak projeleri çok önemli, buna önem veriyoruz. Bakıma muhtaçlar için projeler üretiyoruz. Evlilik çok önemli mesela, evliliği herkese anlatacak çalışmalarımız olacak. Sıhhatli evlilik tesis edilecek. Okumak da çok önemli. Okumayı artıracak projelerimiz olacak' dedi.

Ben fakir aşağıyım

Ahmet Özdemir, bütün projelerin insana yönelik olacağını söyledi ve 'Projelerimiz insanımız ve hayatın gerçeklerine yönelik olacak. Süt maya tutarsa yağda kolay yenir. İdarecilik idareden ibaret olmamalı. Ehliyet, kabiliyet ve liyakat çok önemli. Ben fakir aşağıyım, muhtaç dostuyum. Korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar benim için çok önemlidir. Onlar için çok önemli çalışmalarım olacak' dedi. Son olarak Kırıkkale kamuoyuna mesaj veren Ahmet Özdemir, 'Ben insan odaklı çalışmalar yapacağım. Dediğim gibi fakir aşığıyım, muhtaç dostuyum. Herkese selam ve saygılarımı iletiyorum. Allah kısmet eder de başkan olursak, hemşehrilerimizle çok güzel çalışmalara birlikte imza atacağız' diye konuştu.

Ahmet ÖZDEMİR kimdir?

Ahmet ÖZDEMİR; 1970 yılında Kırıkkale'de doğdu. 1982 yılında Kale ilk Okulunu, 1985 yılında 50.Yıl Orta Okulunu bitirdi. Ankara Keçiören Çevre Sağlık Meslek Lisesi'nden 1989 yılında mezun oldu. 1989 – 1992 yılları arasında muhtelif yerlerde sağlık memurluğu ve çevre sağlık teknisyenliği görevini İfa etti.1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi makina mühendisliği eğitimine başladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünü kazandı ve 1996 yılında bu fakülteden mezun oldu. Mezuniyet sonrası Kırıkkale Ticaret Meslek Lisesinde İngilizce öğretmenliği yaptı. Daha sonra Savunma Sanayi Müsteşarlığında Uzman olarak göreve başladı. Akabinde Sosyal Politikalar Bakanlığında müfettiş yardımcısı olarak görevine devam etti ve 2002 yılında müfettiş olarak atandı. 2006 yılında Sağlık Bakanlığına Başmüfettiş olarak atandı. Halen aynı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.