OTİZM SEVGİ İSTER

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

Kırıkkale´de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Kırıkkale´de Fevzi Çakmak Caddesinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı´nda son buldu. Yürüyüşe, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Yağış altında devam eden yürüyüşte, ´Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü´, ´Otizm Sevgi İster´, pankart ve dövizleri taşındı.

 

MAVİ BALON TAŞIDILAR

Protokol üyeleri ve aileleriyle yürüyen otizmli çocuklar, ellerinde mavi balonlar taşıdı. Vali Haktankaçmaz, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmin, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edildiğini söyledi.

 

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Otizme farkındalık olması amacıyla yürüyüş düzenlediklerini belirten Haktankaçmaz, 'Günümüzde bu tür rahatsızlığı olanlar özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmektedir. Bu kapsamda ülkemizde ve ilimizde de 2 Nisan´da başlayıp nisan ayı boyunca devam edecek etkinliklerle otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün otizmli çocuklarımıza, ailelerine ve eğitmenlerine yararlı olmasını temenni ediyorum.' diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler mavi balon uçurdu.