SELLİK KORKULU RÜYALARI OLDU

Sanayi Mahallesi 1281. Sokakta bulunan sellikten çıkarak evlere giren lağım fareleri mahalle sakinlerinin kabusu oldu. Evler, akşam saatlerinde onlarca farenin istilası altında kalıyor. Kendi imkanlarıyla fare istilasını bertaraf etmeye çalışan mahalle sakinleri, gün geçtikçe farelerin sayısının artması karşısında seslerini duyuramamanın çaresizliğini yaşıyor.

 

KORKU DOLU GÜNLER YAŞIYORLAR

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 23 NİSAN 2024

Her gün onlarca fareyi öldüren mahalleliler, korku dolu günler yaşamaya başladı. Evlerin içinde adeta cirit atan kedi büyüklüğündeki fareler, evlerdeki eşya ve azıkları da önemli ölçüde tahrip ediyor. Sellikten çıkarak binaların bodrum katlarına, oradan da bütün binaya yayılan farelerden kurtulamayan sakinleri, kendilerini korumaya çalışıyor.

 

ÇARESİZ BEKLEYİŞ 

Kimileri sert cisimleri yanında bulundurarak ev içinde dolaşıyorken, kimileri de evlerinin tamamını fare zehriyle donatmış durumda. Küçük çocukları olan aileler çocuklarının sağlığı açısından fare zehri kullanmaktan imtina ederken, çaresizce farelerin evlerini terk etmelerini bekliyor.

 

EVİN İÇİNE HAPİS OLDUK

Mahalle sakinlerinden Şükrü Erdem, yazın kokudan, fareden ve pislikten kışın ise başıboş sokak hayvanlarından bıktıklarını söyleyerek, “Havaların ısınmasıyla birlikte kapı ve pencerelerimizi korkudan açamıyoruz. Lağım kokusu olduğu gibi evin içine vuruyor. Bununda yanı sıra lağım fareleriyle iyice akraba olduk”

 

SELLİKTE BİR ÇOK KAZALAR MEYDANA GELDİ

Selliğin etrafında hiçbir önlemin alınmadığı gibi temizlenmediğini de söyleyen Şükrü Erdem, “Selliğin içerisine çocuklarımız oyun oynarken düşüyor ve ciddi derecede yaralanmalar yaşıyor. Mahallemizi bilmeyen kişiler ise araçları ile selliğin içerisine düşüyor. Geçtiğimiz günlerde kamyon yolun devamı zannederek selliğin içerisine düştü”

 

42 YILDIR MÜCADELE VERİYORUZ

1974 yılından bugüne kadar mücadele verdiğini dile getiren Mürsel Demir, “1974 yılından beri biz bu sellik için mücadele veriyoruz. Her yıl aynı sıkıntı. Mahalle sakinleri ile imza topladık, fakat yine bir sonuç alamadık. Prosedür belli diyorlar. Selliğin üzeri kapatılamazmış. Bizim mahalleden eski sanayiye kadar selliğin üzerini nasıl kapattılar?”

 

YARDIM ELİ BEKLİYORUZ

Mahallenin kadınları ise temizlik yapamamaktan şikayetçi. Korkudan pencere ve kapıyı açamadıklarını söyleyen İfagat Demir “Kimse bize sahip çıkmıyor. Mahallemizden bir çok komşumuz evini satıyor veya kiraya veriyor. Mahallemizde kimse kalmadı, bütün evler boş. Kırıkkale Belediyesi´nden ve Devlet Su İşlerinden bizim mahallemize bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz” dediler.