İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi Evde Sağlık Hizmet Birimi tarafından ayakta tedavi göremeyecek kadar yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik sunmuş olduğu hizmetler devam ediyor.

 

RABİA TEYZE EVİNDE ZİYARET EDİLDİ

Birim çalışanların bu kapsamdaki son ziyareti 70 yaşındaki Rabia Acar oldu. Yaklaşık 4 yıldır felçli bir şekilde hayatını idame ettiren ve midesinden mama ile beslenen Acar´ı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, ziyaret etti. Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince tedavisi gerçekleştiren Acar ile yakından ilgilenen Tiftikçi, hasta yakınlarına çeşitli uyarıları ve önerilerde bulunarak bilgilendirmeler de bulundu. 

2 BİN 750 HASTA 
2010 yılında hizmetlerine başlayan Evde Sağlık Hizmet Birimi 1 doktor, 17 sağlık personeli, 8 yardımcı personel olmak üzere toplam 26 kişi ile il ve ilçelerimize hizmet vermektedir. Hastaneye ulaşma imkanı olmayan ve yatağa bağımlı olarak yaşayan hastalara ev ortamlarında tedavilerini yapan Evde Sağlık Hizmet Birimi ekipleri, il ve ilçelerdeki toplam 2 bin 750 hastanın enjeksiyon, serum takılması, pansuman yapılması, muayene edilmesi gibi ihtiyaçlarını gideriyor.

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

 

KAYIT YAPTIRMANIZ YETERLİ OLACAK

Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen hasta yakınları 444 38 33 numaralı telefonu arayarak kayıt işlemlerini yaptırmaları yeterli olacaktır. Çağrı merkezince bilgileri alınan hastalar daha sonra 0318 – 233 63 15 – 16 – 17 numaralı iletişim hattından diğer tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Haber: Kenan KUZUCU