TATİL OLDUĞU İÇİN EVLERİNE GİTTİLER

Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nde eğitim gören 16 yaşındaki Esra Güleç ve bir terzinin yanında çalışan  19 yaşındaki ablası, Emine Güleç Kırıkkale´de ağabeylerinin evinde kalıyorlardı. Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle abla Emine Güç, çalıştığı işyerinden izin alarak zihinsel engelli kız kardeşini de alarak yarıyıl tatili nedeniyle ailesinin oturduğu Kırıkkale´nin merkeze bağlı Çullu Köyü´ne götürdü. Köyde oturan anne Yasemin Güleç, üşümemeleri  kızlarının kalacakları odaya soba kurarak yaktı.

ANNE KIZLARINI HAREKETSİZ BULDU

Anne Yasemin ve baba Ali Güleç, sabah kahvaltı için uyandırmaya çalıştıkları kızlarının tepki vermemesi üzerine, durumu 112 Acil Servisini arayarak bildirdi. Köye gelen sağlık ekipleri zihinsel engelli Esra Güleç´in sobadan çıkan karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek öldüğünü belirlerken hayati tehlikesi bulunan Emine Güleç´i Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´ne götürdü. Buradaki ilk müdahalenin ardından Emine Güleç, tedavisi için Ankara´ya gönderildi.

KARNE SEVİNCİNİ YAŞAYAMADI

Karne günü sevincini ailesiyle birlikte yaşayamadan hayata veda eden Esra Güleç´in Ankara Adli Tıp Kurumundan alınacak cenazesi ikindi namazı sonrası kılınacak namaz ardından köyünde toprağa verildi. Küçük kızın cenazesine ailesi ve köylülerin yanı sıra okul idarecileri, öğretmenler ve arkadaşları katıldı. Acılı anne sağlık ekiplerince sürekli sakinleştirici verilerek ayakta durması sağlandı. Bu arada küçük kız ile birlikte zehirlenen ablasının yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.