4.05.2014 18:59:21
Esnaflar ülkemizin temel direğidir

Esnaflar ülkemizin temel direğidir

Kırıkkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği 8. Olağan Genel kurulu Kültür Merkezinde yapıldı. Genel kurul sonunda Süleyman Köstekli Odalar birliği başkanlığına tekrar seçildi. Genel kurulda Konuşan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz

Kırıkkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği 8. Olağan Genel kurulu Kültür Merkezinde yapıldı. Genel kurula ilgi bir hayli fazla idi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türkiye Lokantacılar ve Kebapçılar odası Genel Başkanı Aykut Yenice, İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı,Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Celebi, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Esnaf Krediler Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl müdürleri, oda başkanları oda yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar katıldı.

Kurul raporları ibra edildi

Kongre Divan Kurulu oluşması ile başladı.genel kurulun divan başkanlığına , Türkiye Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Genel Başkanı Aykut Yenice, üyeliklerine ise Kasaplar Odası Başkanı , Minibüsçüler Odası Başkanı İhsan Gencer, Terziler Odası Başkanı Yeşilyurt, Lokantacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu seçildi. Divanın oluşmasının ardından odanın 2012-2013 yılı mali  raporları okundu. Raporlar okunduktan sonra üyeler tarafından ibra edildi.

Sorunumuz yok taleplerimiz var

Genel kurulda bir konuşma yapan Odalar birliği Başkanı Süleyman Köstekli Kırıkkale’de 6 bin 500 üye ile faal bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Köstekli esnaf olarak sorunlarını olmadığını ama bazı taleplerinin olduğunu söyledi. Köstekli “İlimizde bir çok sayıda  sosyal tesis var. Bunlar kendi mensuplarına hariç hizmette veriyor. Özellikle Öğretmenevleri.bu kuruluşlar kendi mensupları hariç hizmet verdiği zaman esnaf arkadaşlarımız zor duruma düşüyor. Buda arkadaşlarımızı sıkıntıya düşürüyor. Bir diğer problemimiz yapılan kermesler. Kermeslerde hijyen kuralalrına yeterince uyarılıyor mu uyulmuyor mu kontrol edilmiyor. Benim esnaf kardeşim hijyen ile ilgili olarak  bin kurla hatası yapınca dünya ceza yiyor.Bunların  kontrol edilmesini istiyoruz. Ülkemizde bir AVM enflasyonu var. İlimizde de aynı. AVM’lerde de yeteri kadar kontrol yok. Açılma kapanma saatleri çalışanların hakları hakkındı. AB uyum yasalarında bu var. Ama bu uyum yasaların hep acı şerbetini biz içiyoruz.Türkiye’de gemiciler için ucuz mazot teşviki var.Bu teşvikten uzun yol taşımacılığı yapan Şöför esnaflarımızın a yararlanmasını istiyoruz. Ayrıca Bağkur emeklisi esnaflarımız tekrar iş yapacakları zaman sağlık sigortası altında bir kesinti yapılıyor. İstihdam sağlayan arkadaşlarımızı zor duruma sokuyor.Bunun kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kırıkkaleliyiz

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada Kırıkkale’nin MKE’nin kurulması ile şehir kimliği kazandığını ancak ülkenin dört bir yanından gelen insanların Kırıkkalelik kimliğini bir türlü benimsemediğini bunu ortadan kaldırmak için çalışma yaptıklarını söyledi.Saygılı “Sorunlar bir ve bütün olunmazsa çözülmez. Bu yüzden önce hepimiz Kırıkkaleliyiz diyeceğiz. Biz bir şeyi beceremememişiz.Kırıkkaleli olmayı. Kırıkkaleli olacağız. Bunu çözmek zorundayız. Memleketimize sahip çıkarsak sorunlarda o ölçüde kolay çözülür. Ben içinizden gelmiş birisiyim.sizlerin sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Ben esnaf yerine eşraf demeyi daha uygun görüyorum. Çünkü eşraf  ilin önde geleni sorunları bileni onun için çözümler üreten insanlardır.Sizlerde  birer eşrafsınız. Bu ilde belli kurallar olacak. Kurallar ve düzenlemerle şehri daha düzenli hale getireceğiz” ifadesini kullandı.

Köstekli bir çınar ağacı

Ak parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal yaptığı konuşmada hükümet olarak esnafa yönelik yaptıkları çalışmalarla esnafın nefes almasını sağladıklarını söyledi. Köksal “ Esnaf devlette çok sayıda istihdam sağlayan topluluğunun oluşturduğu unsallardır. Bu insanların rahat olması toplumun rahat olması demektir. AK Parti Hükümeti olarak göreve gelir gelmez esnafların kullandığı kredi miktarındaki faiz oranlarını indirdik. %45’den %4’e kadar çektik. Büyük işler başardık esnaf arkadaşlarımızla. Esasen Esnaflar ülkemizin temel direğidir. Bu temel direğe iyi bakmak lazım. Bizde bunu yapıyoruz. İlimizde ise Odalar birliği Başkanı Süleyman Köstekli bir çınar agacı gibi. Deneyimleri ile, fikirleri ile, oluşturduğumuz güç birliği toplantılarında kendisinin tecrübesi ilebizlere yol gösteriyor. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Ahi Evran geleneği devam etsin

Genel kurulda konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat esnafların ilimiz için büyük katkıları olduğunu  söyledi. Kolat “Ahi Evran Kültürü ahlakı ile çalışan esnaflarımız konuşmacıların söylediği gibi ülkenin temel direğidir. Sorunlarını çözümü için elimizden gelen desteği veriyoruz. Devletimizle iç içe olan esnaflarımız verdikleri destekle birlik ve beraberlikle işlerimiz kolaylaşıyor.Ayrıca vefakar ve fedakar insanlardan oluşuyor.İnşallah bu güzelliği devam ettireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Yeni yönetim belli oldu

Konuşmaların ardından Genel kurulda üyeler oy kullanma işlemine başladı. Tek liste halinde yapılan Genel kurulda Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. Başkan Süleyman Köstekli Yönetim kurulu Asil üyeler: Cemil Bora, Adem Yurtdan, Behsat Yerlikaya, Adnan Çatalok Denetim kurulu Asil Üyeler Orhan İba, Dede Pınar, Gürel Karalök, Disiplin kurulu Asil Üyeler Yurtalan Eroğlu, Murat Pehlivanlı, Murat Birdal  


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024