Esnafa kirasını dahi ödeyemiyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “Tüm dünyada etkili olan COVİD-19 nedeni ile yüzbinlerce, ülkemizde de 4 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” dedi.

 

SÜREÇ ESNAFI VURDU

CHP´li Milletvekili Önal, krizden etkilenen iş yerlerinin işçi çıkarmaya başladığını bu sebeple pek çok çalışanın işini, ekmeğini kaybettiğini söyledi.  Önal, “Kırıkkale´miz de binlerce esnafımız kirasını dahi ödeyememiş biriken Bağ-Kur, SSK pirimi, vergi ve banka borçları yüzünden sıkıntılı günler geçirmiştir. Hükümetin açıkladığı önlem paketleri Kırıkkale esnafının hiçbir derdine derman olmamıştır. Bu sebeple COVİD-19 süreci en büyük darbeyi zora düşen esnafımıza vurmuştur”

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR

“Derinleşen ekonomik krizden büyük oranda etkilenen Kırıkkale esnafımızın sorunları araştırılarak gerekli önlemler alınmalıdır. Bu kapsamda, COVİD-19 salgın hastalığı sürecinde esnafımızın biriken kira, vergi borcu, Bağ-Kur ve SSK pirim borçları maliyetlerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin biran önce alınması amacıyla Anayasa´nın 98. TBMM İç tüzüğü´nün 104. Ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederim” diye konuştu.

 

GEREKÇE

“İlk olarak Çin´in Wuhan´da görülen ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan Koronavirüs mart ayı başında ülkemizde etkisini göstermeye başlamış, virüsün en hızlı yayıldığı ülkeler arasına girmiştir. Pandemi sürecinde ekonomik olarak pek çok sektörde sıkıntı yaşanmış bütün esnafımız kepenk indirmiştir. Yalnızca esnafımızla kalmamış esnafımızın yanında çalışanlarda aynı krizden etkilenmiş, domino etkisi yaratan kriz en küçük aile birimine kadar ulaşmıştır. 3 ay boyunca krizin atlatılması için sabır gösteren ve evlerine kapanan yurttaşlarımız 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle normalleşme sürecine hızlı bir şekilde döndürülmeye çalışılmıştır. Ancak yeterli tedbirler alınmadan geçilen “yeni normal hayat” pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirecek gibi gözükmektedir. Zaten büyük darbe alan esnaflarımız ikinci bir dalganın beklendiği yeni bir süreci kaldıramayacaktır. Bu nedenle Kırıkkale ilimiz esnafının kriz öncesi ve kriz sonrası yaşanmış ve yaşanması olası ekonomik ve sosyal sorunlarının araştırılarak gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla Meclis araştırılması büyük önem arz etmektedir” dedi.  Haber: Kenan Kuzucu

Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı