18 YILDIR KESİNTİSİZ DEVAM EDEN ŞENLİK

Kırıkkale´nin Keskin ilçesi Gazibeyli Köyünde ikamet eden Dulkadiroğulları (Erkoçlar) geleneksel hale getirdiği Sıla-i Rahim ve Aşık Serda-i´yi anma şenliğinin 18´ncisini gerçekleştirdi. Köy kabristanı ziyaretiyle başlayan etkinlikler, Denek Dağı Keklik Kayası mevkiinde devam etti. Şenlik öncesinde şehitler için Kur´an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi. Aile büyükleri ziyaret edilerek hayır duaları alındı. Şenlik ana programı saygı duruyu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı, Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti.

 

YEREL SANATÇILAR KONSER VERDİ

Dulkadiroğlularının kültürel yapısının yaşatıldığı ve bu yıl 18´incisinin düzenlendiği etkinliğe, Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Keskin Kaymakam Vekili Nur Sevinç Özbek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Televizyon ekranlarının başarılı sunucu İkbal Gürpınar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kırıkkale, Ankara, Elbistan, İstanbul, Kahramanmaraş ve Aksaray´dan çok sayıda aile ferdi katıldı. Protokol konuşmalarının ardından etkinlik, Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımı gösterisi, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ustalar topluluğu ve yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.

 

OYUNU BİRLİK VE BERABERLİKLE BOZACAĞIZ

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Kültür, Sanat, Tarih, Turizm, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Erkoç, “Bizler Denek Dağın Dulkadirlileri olarak her zaman ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele eden bir aileyiz. Derneğimizin amacı kültürümüzü, örf ve geleneklerimizi yeni yetişen neslimize öğretebilmek ve yaşatabilmektir. Bizler Türkmen ailesi olarak diyoruz ki, ‘Türklük medeniyetler beşiği Anadolu´da dik durabilmektir´. Derneğimiz ilimizde ve çevre illerde kültürel etkinliklere aralıksız devam etmektir”

 

ŞİMDİ BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI

“Bu kapsamda Aralık ayında Keskin Muhabbet geceleri adı altında kültürel bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Kadın üyelerimiz ilimizde bulunan güçsüzler ve kimsesizler yurdunu ziyaret onlara manevi destek vermiş, her toplantı sonrasında şehitlik ziyaretinde bulunarak şehit ailelerinin de yanında olduğunu ortaya koymuştur. Ağustos ayında 55 kişilik bir grupla Kahramanmaraş´ta düzenlenen Türkmen toyuna katılarak oradaki akraba ve Türkmen kardeşlerimizle akrabalık bağlarını güçlendirmiştir. Değerli misafirlerimiz son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için diyoruz ki ‘Ey Türk milleti şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır´. Şenliğimize destek veren, toyumuza uzaktan ve yakından katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

RABBİM BU BİRLİĞİMİZİ, BU KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

Şenlikte konuşan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz, 18 yıldır kesintisiz şenliği devam ettiren Erkoçları tebrik etti. Dulkadiroğullarının ana yurdu Kahramanmaraş´ın kendisinde başka bir yeri olduğunu vurgu yapan Kırıkkale Valisi Dr. M.İlker Haktankaçmaz, ilk görev yerinin Kahramanmaraş olduğunu hatırlattı. Vali Haktankaçmaz “Bugün, bizi biz yapan Anadolu´yu Türk yapan değerlerimizi yaşatmak için bir araya geldik. Anadolu´da 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu´nun kapısı Türklere açıldığı zaman;  Türk Boyları, atalarımız akın akın Anadolu´nun dört bir yanına dağıldılar. Dulkadiroğlularda bu boylardan birisiydi ve bugünde farklı illerde varlığını devam ettiriyorlar. Bu tür etkinlikler, bu değerlerin unutulmamasını sağlamak, bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza, genç nesillerimize aktarmak oldukça önemli. Kıt imkanlarla böyle bir etkinliğin 18´incisini yapmak büyük bir başarı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta dernek Başkanımız Cengiz Erkoç olmak üzere dernek yöneticilerini, aile büyüklerini, değerlerini yaşatmak adına, kilometrelerce yol kat edip ilimize gelen katılımcıları tebrik ediyorum. Bu bayrağı bu göklerden eksik etmesin. Şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim bu birliğimizi, bu kardeşliğimizi daim etsin” diye konuştu.

 

BAŞKAN SUNGUR´A PLAKET

Dernek Başkanı Cengiz Erkoç, şenliğe katkılarından dolayı Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´a teşekkür plaketi sundu. Plaketini alan Başkan Sungur, Dulkadiroğulları (Erkoçlar) ile bir aile bağı bulduğunu söyledi. Sungur “Birlik ve beraberliğimiz adına gerçekleştirilen bu tür etkinliklere destek olmak bizim için bir onurdur. Bu tür etkinliklere desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Rabbim hem sizlere, hem de bizlere güç versin. Cenabı Allah, sizlerin yanında olabilme, hizmetleri sunabilme, isteklerinize cevap verebilme şansını sağlığını bize nasip eylesin. Beni onura ettiniz hepinize teşekkür ediyorum. Denek Dağı havasında sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Allah bu birlik ve beraberliğinizi daim eylesin” ifadesini kullandı.

 

ŞİİRLER OKUNDU, HALAYLAR ÇEKİLDİ, ÇEKİLİŞLER YAPILDI, OYUNLAR OYNANDI

Şenlikte halk ozanları tarafından şiir dinletisi yapıldı. Osmaniye´den şenliğe katılan Düziçili mahlaslı şair yazar İbrahim Özdemir ve Hamza Erkoç kendilerine ait şiirlerini katılımcılarla paylaştı. Aralarında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Gazibeyli Köyü Muhtarı Mustafa Erkoç, Sebahattin Erkoç, Süleyman Erkoç, Metin Dölek´ten oluşan halay ekibi Keskin halayı çekti büyük beğeni topladı. Şenliğin ilerleyen bölümlerinde derneğin kadın üyeleri tarafından organize edilen çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Cengiz Erkoç, Mustafa Erkoç(muhtar), Sait Erkoç, Hamza Erkoç, Mehmet Erkoç, Zübeyir Erkoç ve Ali Erkoç´tan oluşan dernek yönetimi toy dolayısıyla kurulan çadırları ziyaret ederek aile fertleriyle hasbihal etti. Şenlik helalleşme ile sona erdi.

 

Kırıkkale’de ‘Hac hazırlık kursu’ başlıyor Kırıkkale’de ‘Hac hazırlık kursu’ başlıyor