Çocuk yaşta aile zoruyla ya da çeşitli nedenlerle evlendirilmek zorunda bırakılanlar için Kırıkkale Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü harekete geçti.

Çiftçiler dikkat!  Yenilemezseniz iptal olacak! Çiftçiler dikkat! Yenilemezseniz iptal olacak!

 

ERKEN YAŞTA EVLİLİKLER

Kırıkkale Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü, erken yaşta evlilikler ve kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla harekete geçti. 2018-2020 yıllarını kapsayan” İl Eylem Planında; farkındalık yaratmak erken yaşta evliliklerin engellenmesi ve insanları bu konuda bilinçlendirme amacıyla “Erken Yaşta Evlilikler” konusunda koruyucu ve Önleyici Çalışmalara yer verildi.

 

KANUNUN BELİRLEDİĞİ YAŞ

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Hemen her gün haberlerde veya yakın çevremizde küçük yaşta eğitimlerini tamamlamadan evlendirilmeye çalışılan çocukları görüyoruz.  Evlenme için kanunun belirlediği yaşa “evlenme erginliği” denir. Buna aynı zamanda “olağan evlenme yaşı” da denir. TMK´nın 124. maddesinde evlilik yaşı düzenlenmiştir. “A. Ehliyetin koşulları I. Yaş Madde 124- Erkek veya kadın on yedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.” Maddesi yer almaktadır.”

 

ŞİDDET MAĞDURU KORUNACAK

 “Kırıkkale Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü Kadına Şiddetle Mücadele Kapsamında hazırlanan 2018-2020 yıllarını kapsayan” İl Eylem Planında; farkındalık yaratmak erken yaşta evliliklerin engellenmesi ve insanları bu konuda bilinçlendirme amacıyla “Erken Yaşta Evlilikler” konusunda koruyucu ve önleyici çalışmalara yer verilmiştir.”

 

KİMLİĞİ GİZLİ KALACAKTIR

 “Çevreniz de erken yaşta evlendirilen ya da şiddete maruz kalan bir bireye tanık olduğunuzda aile, kadın, çocuk, engelli danışma hattı Alo 183 ihbar hattını ya da Kırıkkale Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü 0318 224 07 19 ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü 0318 224 07 18 nolu iletişim numaralarını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Gelen ihbarlar meslek elemanlarınca değerlendirilecek, gizlilik ilkesi göz önünde bulundurularak ihbar edenlerin kimliği gizli kalacaktır” denildi. Haber Merkezi