12 YILLIK BOKS HAYATIM VARDI

Boks´dan ayrıldıktan sonra Kırıkkale´nin Yenidoğan Mahallesi´nde çay ocağı çalıştıran 62 yaşındaki Erkan Keleş şöyle dedi: “12 yıllık boks hayatım var. 1970 ile 1982 yılları arasında 67 kg da 100 üzerinde maç yaptım. Gençler de ve büyüklerde birçok başarıya imza attım. O zamanlar Türkiye´de çok iyi boksörler vardı. Bizim zamanımızda Türkiye şampiyonu olmak, bizim için Avrupa şampiyonu olmak gibiydi. 1982 yılından sonra boksu bırakarak Kırıkkale de boks antrenörlüğüne başladım. Uluslararasında birçok boksör yetiştirerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarılara imza atarak beni onurlandırdılar”

 

 

TİCARET HAYATINA BAŞLADIM

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nde bir ilk Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi’nde bir ilk

Erkan Keleş, eldivenlerini neden bıraktığı konusunda ise “Boks´dan kopup, şu anda ticaret hayatına başladım. Geçim derdi çocuklarımın geleceğini düşünerek çay ocağı açtım. Gerek kendim gerekse yetiştirdiğim boksörler Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdım”

 

TÜRKİYE´DE BİR BOKSÖRÜN RAKİBİ

Keleş, Türk Boksu´nun nereye gittiği konusunda “Geçmişte değerli Antrenörlerimiz ile birlikte gerek Kırıkkale, gerekse milli takımda geleceğin boksörlerini yetiştirmek için gecemizi, gündüzümüze kattığımız günler oldu.  Ama şu anda ise Ülkemizde boks geriye gidiyor. Türkiye de bir boksörün rakibi Kırıkkaleliye düştüğü zaman inan Kübalı´ya düştüm diyordu. O imajı eski boks antrenörleri ile biz verdik. Ama şu anda Kırıkkale´ye düştüm diye güle oynaya maç alıyorlar. Eski boks antrenörü olarak bizim yetiştirdiğimiz boksörlerle oynamak istemiyorlardı. Herkese duyurulur” dedi. Haber Merkezi