Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Seyit Ahmet Göçer, “Engellilerimizin sorunlarına çözüm bulmak zor değildir.  İlgi bile çözümdür.  Bir önlem bin engeli önler. Yapılan araştırmalara göre nüfusun %12´si engellilerden oluşmaktadır” dedi.  

 

ENGELLİLER SİYASET ÜSTÜDÜR

MHP Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Seyit Ahmet Göçer, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Göçer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Engellilerin kullandıkları tekerlekli sandalye, beyaz baston, işitme cihazları gibi materyaller devlet güvencesinde hak sahiplerine verilmelidir. Devletin ilgili birimleri veya engelliler hizmet veren sivil toplum kuruluşları bunların ticaretiyle ilgilenmemelidir. Engelliler siyaset üstüdür. Bu konu bir uygarlık göstergesidir. Yıllardan beri “gelişmekte olan ülke” olmak sıfatından çıkamayan ülkemiz, gelişmiş ülkelerin Engelliler için ayırdığı bütçeye ve konuya verdikleri öneme dikkat etmelidirler”

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

 

ÇAĞDAŞ HİZMET MODELLERİ GELİŞTİRMELİYİZ

“Engellilerin istihdamında zafiyetler olmakla beraber, kamuda çalışan Engelliler konumları ve statüleri kurtarmakla üst görevlere atanmasındaki sıkıntılar kaldırılmayıp mağduriyet üzerine mağduriyetler eklenmektedir.  Sosyal hukuk Devleti anlayışıyla Engellilerin sorunlarını önemsemeliyiz. Çağdaş hizmet modelleri geliştirmeliyiz. Hepimiz engelli adayıyız, bu düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin “ Engelliler Haftasını “ kutluyor, hepsini de ayrı ayrı selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. Haber: Kenan Kuzucu