GÜNCEL 17.03.2020 15:15:48
ENDİŞEYE MAHAL VERMEYELİM

ENDİŞEYE MAHAL VERMEYELİM

ENDİŞEYE MAHAL VERMEYELİM

ENDİŞEYE MAHAL VERMEYELİM

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM´de bir açıklama yaparak, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs hakkındaki son gelişmeleri değerlendirerek, ‘Endişe etmeden, tek vücut halinde açıklanan resmi tedbirlere uyarak, korona virüsünün yayılımını önleyeceğiz” dedi.

 

KORONA TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİL

MHP´li Öztürk açıklamasında; “Türkiye; Çin´in Vuhan kentinde geçen yıl Aralık ayında görülmeye başlanan korona virüsüne karşı ilk günlerden itibaren kademeli olarak etkin önlemler almıştır. Türkiye´de 11 Mart´ta ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından söz konusu önlemler ihtiyaca göre daha da artırılmıştır. Korona virüs ile mücadelemizdeki güç, milletimizin sorumlu davranışı ve hassasiyeti ile her geçen gün artmaktadır.” dedi.

 

KIRIKKALE´NİN DUYARLILIĞI

TÜM TÜRKİYE´YE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Korona virüsün en yaygın belirtilerinin; yüksek ateş, halsizlik ve kuru öksürüğün birlikte görülmesi olduğunu belirten Öztürk; “Söz konusu bu belirtileri yaşayan hemşehrilerimiz endişeye kapılmadan, Sağlık Bakanlığı´nın 24 saat hizmet veren ‘Alo 184´ Korona Danışma ve Yardım hattını arayabilir veya hastanelerde oluşturulan özel servislere müracaat edebilirler. Burada en önemli tedbir, 14 gün boyunca hastanın gözlem altında tutulması ve toplumla irtibatının kesilmesidir. Kırıkkale´de şu ana kadar hemşehrilerimizin korona virüsüne karşı alınan tedbirlere göstermiş olduğu duyarlılık, tüm Türkiye´ye örnek teşkil edecek şekildedir.” diyerek, bu hassasiyetin ve dikkatin devam etmesiyle virüsle mücadelede başarı sağlanacağına inandığını söyledi.   

 

ALINAN ÖNLEMLERE HER VATANDAŞIMIZ DİKKATLE UYMALI

Açıklamasında Bilim Kurulu´nun virüsle etkin mücadele kapsamında açıkladığı kişisel tedbirleri de hatırlatan MHP´li Öztürk; “Ellerimizi düzenli olarak sabun veya alkol bazlı bir jelle en az 20 saniye yıkamayı ihmal etmeyelim. Hapşıran veya öksüren kişilerle aramıza en az 1 metre mesafe koyalım, göz, ağız ve burnumuzla temastan kaçınalım. Mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan en azından bir müddet uzak kalmayı tercih edelim. Bu günler geçicidir. Önemli olan birlik, beraberlik içinde resmi makamların açıkladığı tedbirlere azami şekilde riayet etmemizdir. Unutulmasın ki; Türkiye en başından bu yana etkili tedbirler almasının sayesinde korona virüs teşhisi koyulan hasta sayısında düşük rakamlara sahiptir. Ülke olarak ortak amacımız; hasta sayısındaki bu düşük rakam seviyelerini koruyabilmektir.” dedi.  

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ÜLKECE SAHİP ÇIKALIM

MHP´li Öztürk; bu süreçte sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu özveriye de değinerek; “Korona virüse karşı alınan tüm bu önlemlere karşın, halen tek bir meslek grubunda tüm izinler iptal edilmiştir. O da sağlık personelidir. Sağlık çalışanlarımız halen gecesini gündüzüne katarak, salgınla topyekûn mücadele içerisindedir. Onlara bu özverili çalışmalarında yardımcı olmak, onlara sahip çıkmak en önemli görevimiz olmalıdır. Milletçe bir seferberlik halindeyiz ve 7´den 70´e tüm vatandaşlarımız birlik içinde bu süreci atlatacağız. Halen Türkiye; dünyada, salgınla mücadelesindeki başarısı konusunda örnek gösterilen ülkeler arasında. Bu başarılı süreci baltalamak isteyen hainlerin provakatif davranış ve tutumlarına lütfen duyarlı olalım. Mesele siyaset üstü bir meseledir, kimse birliğimizi ve dirliğimizi bozamaz.” diyerek, alınan ve alınacak tüm tedbirlerin memleketimizin esenliği ve mutlu geleceği için olacağını dile getirdi. Haber: Ersin Atasayar


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024