LİG MAÇLARI MÜŞTERİYİ ARTIRIYOR

Vatandaşların büyük bir çoğunluğu, pahalılık nedeniyle çay ocaklarından başka gidecek bir yer olmadığını belirtirken, diğer bir kısmı ise çay ocaklarında zaman geçirmekten mutlu olduklarını ifade ediyor. Özellikle lig maçlarının bazı çay ocaklarında bein sport tarafından yayınlanması, müşteri potansiyelini yüzde 70 ile yüzde 80 civarında arttırıyor.

 

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

Maddi yönden de bütün kesimin cebine de hitap eden çay ocakları büyük ilgi görüyor. Yaşlı kesim vatandaşların dostlarıyla eskiyi yâd etme, üniversite öğrencilerinin arkadaşlarıyla toplanma merkezi haline gelen çay ocakları, vermiş olduğu hizmetle de dikkat çekiyor.

Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor

 

ÇAY OCAKLARI MODERNLEŞİYOR

Eski dönem çay ocağı kültüründen uzaklaşan mekânlar, vermiş olduğu hizmetle dikkatleri üzerine çekiyor. Her türlü meşrubatın yanı sıra tost ve kuruyemiş gibi çabuk tüketilen gıdaları da müşterilerine sunan işletmeler,  bu sayede daha fazla müşteri çekiyor. Temizlik konusunda da oldukça hijyen bir ortamda hizmet vermeye başlayan mekanlar vatandaşın taktirini topluyor.

 

BAZI YERLERDE ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETİ

Hizmette değişikliğe giden bazı çay ocaklarında bulunan wifi bağlantıları ve lig maçlarını izlemek için alınmış olan bein sport kanalıda gençlerinde çay ocaklarında vakit geçirmesinin önünü açıyor. Vatandaşlar, çaylarını içip sohbet ederken aynı zaman da internete bağlanabiliyor. Vatandaşları çay ocaklarına çeken en büyük etkenlerden biri de hiç şüphesiz lig maçları sırasında çay ocaklarının bir anda stadyum havasına girmesinden kaynaklanıyor.

 

ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLERDE VAR

Çay fiyatlarının 1TL´den satışa sunulması ve diğer meşrubat gruplarının da uygun fiyata satılması vatandaşların çay ocaklarında uzun uzun zaman geçirmesini sağlıyor. Özellikle işsizlerin ve emeklilerin meskeni haline gelmiş çay ocaklarında üniversite mezunu olduğu halde iş bulamayıp bu mekânları dolduranların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.