GÜNCEL 22.02.2016 11:27:33
EN İYİ YATIRIMLARI ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

EN İYİ YATIRIMLARI ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, Tüm Muhtarlar Derneği´ni ziyaret ederek, muhtarların sorunlarını dinlediler. Kırıkkale´nin 2023 hedefleri doğrultusunda en iyi yatırımı alabilmesi adına çalışma gerçekle?

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve Mehmet Demir Tüm Muhtarlar Deneğini ziyaret ederek, mahalle ve köy muhtarının istek ve şikâyetlerini dinledi. Muhtarların istek ve şikayetleri dinleyen Milletvekilleri Can ve Demir aynı zamanda yapılacak olan ve projesi devam eden hizmetler hakkında da bilgiler verdi.

 

DEMOKRASİ EN ÖNEMLİ UNSURDUR

Kızılkanat İş Merkezinde bulunan Tüm Muhtarlar Derneğinde mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir ilk olarak istek ve şikayetleri dinledi. İstek ve şikayetleri tek tek dinleyen Milletvekilleri aldıkları notlar ile tek tek ilgilendi. Muhtarlara karşı açıklama yapan Milletvekili Can, “Muhtarlar Cumhurbaşkanımız da söylemiştir demokrasinin aslında en önemli unsurlarından biri çünkü seçim ile geliyor.” dedi.

 

TALEPLERİNİZDEN ASLA GOCUNMAYIZ  

Can, “Seçimle gelirken de vatandaşın direk ailesinden sonra bire bir temas ettiği seçilendir. Aslında muhtarlar eskilerin dediği gibi devlet ile vatandaş arasında arabuluculuk yapıyor. Muhtarlar olmasa vatandaşları iterler kalkarlar. Bu manada bizim Ak Partimizin en büyük temsilcileri muhtarlardır. Muhtarlar güçlü olacak ki vatandaş güçlü olacak. Ak Partinin kuruluş felsefesinden birisi de bu. Devlet ile vatandaş arasında ki itilafta sivil inisiyatif lehine çalışandır. Sizin taleplerinizde kesinlikle gocunmayız.”ifadesinde bulundu.

 

ÜÇLÜ KAVŞAK YAPILACAK

Yapılması planlanan projelerden de bahseden vekil Can, “Zamanımız el verdiği sürece sizlerin arasındayız. Üç milletvekili olarak Devlet Su İşleri Müdürlüğüne gittik. Orman ve Su Bakanı ile görüştük Kırıkkale´nin sulu tarıma açılabilmesi için. TOKİ ile ilgili çalıştık. Emekliler ve devebağırtan mevkiindeki çalışmalar ile ilgili gerekli çalışmaları yaptık ve emeklilerimiz için burada ilk etap çalışması başlıyor. Bağdat Köprüsünden Çullu´ya kadar olan mesafedeki eski demiryolu hattının etap etap çalışılarak orada üçlü kavşak yapılacak”

 

PARALEL BULVAR

Bu proje devlet çalışmasına alındı ve en yakın zamanda inşaat ihalesine çıkacak. Aynı şekilde hızlı tren hattını da düşündüğümüzde çevre yolu üstüne, orada işletmeye alındığından itibaren biz Etiler, Kaletepe´den paralel bulvarlar Karacalı arazisinden Çullu arazisine planlanan demir yolu hattı ile oralarda gelişmeler olacak” dedi.

 

KÖY YOLLARI EN KISA SÜREDE YAPILACAK

İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ile ilgili şikayetler hakkında da konuşan Can, “Özel İdare ile ilgili olarak bakanlık ile görüştük. Dedik ki biz Kırıkkale´nin bütün köylerinin yollarını, kilit parkesini yapmalıyız, bunları bitirmek istiyoruz. Bizim hiç değilse grup yollarımızı, Aşağı Mahmutlar kavşağından Pazarcık yenice tarafı, Keskinde, yani grup yollarını kara yollarına nasıl yaptırırız bunun için üç milletvekili bunu konuştuk. Karayolları buralarda kaynak oluşturamadığını için bizden özel idare olarak kaynak oluşturmamızı istedi ve protokol yaparak yollarımızı yapacaklarını söylediler. Bunda mesafe alıyoruz. İl genel meclisinden karar alındı vali beye gönderdik ve bir sıkıntı oldu geri göndereceğiz ve mesafe kat edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

HERKES ELEKTRİKTEN ŞİKAYETÇİ

Özellikle son zamanlarda Enerji-Sa tarafından merkez ve ilçeleriyle köylerinde çok sık olan elektrik kesintisi hakkında da konuşan Can,” Elektrik ile ilgili sıkıntılar var. Hem Başbakanımıza hem de Bakanımıza iki kere gittik. Enerji Bakanımız ve Kırıkkale´de ki Enerji SA müdürü ile görüştük buradaki sıkıntı şu. Daha doğrusu bu sadece Kırıkkale´de sorun değil. Afyon´da ki  toplantıda da bütün milletvekilleri elektrik ile ilgili şikayetlerde bulundular. Özelleştirildiği için yatırım yapılamıyor tüm Türkiye´de sıkıntı var.

 

TALİMATLAR VERİLDİ

“Başbakanımız ve EPDK toplantılar yaptılar. Sorunlar ise şunlar; Türkiye´de ki enerji hatları en yenisi ve en eskisi 35 40 senelik. Ağaç ve ahşap olduğundan dolayı dayanamıyor. Hava soğuk olduğu zaman kırılıyor, sıcak olduğu zaman ise esniyor. Bunları önlemek için 2019´a kadar bütün alt yapı elden geçirilecek. Kırıkkale´de ki müdüre talimat verdik Kırıkkale küçük bir il olduğundan Kırıkkale pilot il olsun dedik. Ama önce kamulaştırma yapılacak. Kamulaştırma yapılaması için EPDK´dan Enerji SA´nın yetki alması gerekiyor. Şu an Çelebi tarafından çalışmalar yapılarak direkler dikilmeye başlanacak. Çalışmalar kapsamında bir iki seneye Kırıkkale´de ki bütün hatlar değişecek.  Bu hatlar değişmeden bu sorunu çözemiyoruz.” dedi.

 

YUVA VE KİMESKİ´YE SAĞLIK OCAĞI

Sağlık konusunda da vatandaşların şikayetlerini dinleyen Can, Çalılıöz Mahallesinde bütün çalışmaları hazır olmasına rağmen sağlık ocağının hala yapılmadığı taleplerini not aldı. Muhtarlar, aynı sorunun Yuva Mahallesinde ve Kimeski Mahallesinde de olduğunu söylediler. Bunun üzerine Milletvekili Can, Çalılıöz Mahallesinde ki sağlık ocağının devlet hizmetlerine girdiğini ve en kısa zamanda yapılacağı söyleyerek. Yuva ve Kimeski Mahallesi sağlık ocağı ile ilgili gerekli görüşmelerin yapılacağını ifade etti.

 

40 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK

Sulama ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyen Can, “Sulama ile ilgili olarak şikayetleri bildirdik fakat Otokom sistemi ile suların basılacağını söylediler. Bunun da maliyetinin fazla olduğunu ilettiler. Bunu çiftçi kullanır mı? Kullanamaz mı? Güneş enerjisinden faydalana bilir miyiz? Akçakavak Göleti yapıldı. Sulakyurt, Ceritmüminli, Büyükceceli, Mahmutlarşarklısı unlarda sıkıntılarımız var. Ceritmüminli de baraj var. 35-40 bin dekarlık arazi sulanacak. Baraj var ihalesi yapılacak fakat giren yok. Oradaki köylü kooparatifi kurup sulama yapamıyor. Keskin Kaymakamlığına talimat verdik ve kaymakamlık takip edecek. Kesikköprü´de kapalı devre sistemine girecek ama işletecek kimse yok” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024