Kırıkkale´de bulunan köylerin güzelleşmesi amacıyla başlatılan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm´ projesi kapsamında önemli çalışmalar yapılıyor. Köylerin alt yapıdan, üst yapısına kadar her alanda çalışmaların yapıldığı proje, köylere rengarenk bir görünümde kazandırıyor.

 

KÖYLERİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Kırıkkale Valiliği tarafından yaklaşık üç hafta önce başlatılan ve her hafta sonu bir köyde tanıtımı yapılan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm´ projesi kapsamında köylerin yatırım alanındaki sorunları çözüm buluyor, köylerin adeta çehresi değişiyor. Yahşihan´ın Bedesten köyünde başlatılan, geçtiğimiz hafta Sulakyurt´un Ağaylı köyünde yapılan proje uygulaması bu hafta sonu ise Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde gerçekleştirildi. Köylerin alt yapıdan, üst yapısına kadar her alanda çalışmaların yapıldığı proje, köylere rengarenk bir görünümde kazandırıyor.

 

ALTYAPI VE ÜST YAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Projede evler yenileniyor, çeşmeler yapılıyor, yerler parke oluyor, çöpler toplanıyor. Kısaca köyün her alanında ihtiyaç duyduğu devlet yatırımları en iyi şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Köylerde yaşanılan bu değişimle birlikte devlet, vatandaşlara şefkatli yüzünü bir kez daha göstermiş oluyor. Bu proje ile birlikte yaşama imkânı daha da fazlalaşacak. Hem köyden kente göçler engellenecek hem de köylere tekrar dönüşler başlayacak.

 

2 YILDIR BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKTİK

Işıklar Köyü´nde düzenlenen etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan köy muhtarı Ali Bedir, Işıklar Köyü´nün 2 yıldır büyük sıkıntılar çektiğini söyleyerek, “Bu sıkıntılarımızın projesi Valimize ait olan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm´ projesi giderildi. Emeği geçen başta Sayın Valim Yusuf Güner olmak üzere Balışeyh Kaymakamımız Sayın Kübra Kaplan´a ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi!

 

KÖYLER YAŞANILABİLİR HALE GETİRİLECEK

İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “1 yıl öncesinden kurma gayretinde başladığımız kilit parke fabrikamızın üretimleri sonucunda bu hafta 3´ncü köyümüzde kilit parkemizi döşemeye başlayacağız. Bu hizmetleri yaparken Cumhurbaşkanımız Başkanlığında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken mesai mefhumu gözetmeyen Valimiz Sayın Yunus Sezer´e çok teşekkür ederim. Sayın Valimizin gayretleri ile ilimizin 185 köyüne alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Köylerimizi daha güzel ve yaşanılabilir hale getireceğiz”

 

SOSYAL YAŞAMIN EN KUVVETLİ ÖZNESİDİR

Balışeyh Kaymakamı Kübra Kaplan “Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer´in himayelerinde başlatılan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm´ projesinin açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Köylerimiz toplumsal yaşamımızın en önemli parçasıdır. Köylülerimiz hem tarımsal üretimin hem de sosyal yaşamın en kuvvetli öznesidir. Bu nedenle bütün köylerimiz her türlü hizmetin en güzeline layıktır. Proje kapsamında yaptığımız çalışmalardan kısaca bahsetmek istiyorum. Köyümüze şu an da 2 bin metrekare kilit parke taşı döşeniyor. Kilit parke ilçemiz sınırlarında İl Özel İdaremiz tarafından kurulan Kilit Parke fabrikasında üretilmektedir. Metruk bulunan evler sahiplerinin de muvafakatı ile yıkılmakta ve böylece köy içerisinde görüntü kirliliği engellenmektedir”

 

VALİMİZ SEZER´DEN ALALH RAZI OLSUN

AK Parti Milletvekili Av. Ramazan Can, “Devlet, milletiyle beraber. Devlet, milletiyle olmaya bu iktidar döneminde olmaya başladı. Vatandaşın dertleriyle dertlenen, vatandaşın dertlerini çözmek için gayret göstermek için çaba ve gayret gösteren bir devlet. Valimiz Kırıkkale Valisi olduktan sonra Kırıkkale ile ilgili her alanda Kırıkkale´nin sorunlarını masaya yatırdık. Belediye Başkanımız ve bizlerle beraber ilgili bakanlıkları ziyaret ediyoruz. Kırıkkale´mizin problemlerini çözmek noktasında Valimizden Allah razı olsun. Kırıkkale´nin üzerindeki ölü toprağı kaldırdı. Kırıkkale için her alanda hizmet yapmak için çaba ve gayret gösterdi. “

 

BÜTÜN KÖYLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Vali Yunus Sezer, “2 yıldır Kırıkkale´de görev yapıyorum ve her görev yaptığımız yerde her başladığımız projede ayrı bir heyecan duyuyoruz. Bu heyecanın sebebi Kırıkkale halkının sıcaklığından kaynaklanıyor. Bir adım geliyorsak onlar bizlere yüz adım geliyor. Bu projeye destek veren hükümetimiz, bakanlıklarımız, herkese teşekkür ederim. Bütün köylerimizin alt yapısını tamamlayacağız. Hemen buraya çok yakın bir yerde kurulan Kilit Parke ve Beton santralimiz var. Bu santralle bütün köylerimizi kilit parke yapacağız. Kumlama dediğimiz yıllardır bir sistem var. Yağmur yağınca da alıp götürüyor, her yer toz oluyor.”

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

“Köylerimizin çöp problemlerini çözeceğiz. Belirli periyotlarla toparlanacak. Köylerimizdeki atıl binaları yeniden restore edip otak program yapılacak yere getireceğiz. Hırsızlık ve asayiş olaylarında güvenlik kamerasıyla köylerimizi daha güvenli hale getireceğiz. Köylerimizde meydan yapmak. Orada kamelyalarımız olsun, köyün büyükleri bir araya gelsin muhabbet etsinler Muhabbet her şeyin başlangıcı.  İnşallah bunları bütün kurumlarımızın destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta yine aynı saatte Keskin´de buluşacağız” dedi. 

 

PARKE DÖŞEDİLER, METRUK EVİN YIKIMI YAPILDI

Köyü´nde gönüllülerle birlikte, programa katılanlar fırçayı ellerine alarak eski köy okulu boyadılar.  Yapılan boyanın ardından Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler parke döşeyerek, köyde bir dizi incelemelerde bulundular.  Programa Vali Yunus Sezer´in yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Balışeyh Kaymakamı Kübra Kaplan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen ve köy halkı katıldı. Haber: Kenan Kuzucu