GÜNCEL 1.11.2020 17:06:52
EN GÜZEL KÖY BENİM KÖYÜM

EN GÜZEL KÖY BENİM KÖYÜM

VALİ SEZER HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kırıkkale Valiliğince başlatılan 'En Güzel Köy Benim Köyüm' projesi kapsamında köylerin çehresi değişiyor. Bedesten köyünün ardından Sulakyurt ilçesine bağlı Ağaylı Köyü´nde proje kapsamında köylerin girişinden itibaren bütün eksikler tamamlanarak çeşitli düzenlemeler yapılıyor.

 

AĞAYLI KÖYÜ YENİLENİYOR

Kırıkkale Valiliği tarafından köylerimiz daha yaşanabilir hale gelmesi, vatandaşlar köylerine geldikleri zaman daha güzel standartlarda yaşasın diye başlatılan 'En Güzel Köy Benim Köyüm' projesi Sulakyurt ilçesine bağlı Ağaylı Köyü´nde devam etti. Ağaylı köyünde başlatılan projede evler yenileniyor, çeşmeler yapılıyor, yerler parke oluyor, çöpler toplanıyor ve kısacası köy bir değişim yaşanıyor. Köyde bu değişimle birlikte devlet, vatandaşlara şevkatli yüzünü bir kez daha gösterdi.

 

OKULU BOYAYIP, PARKE DÖŞÜDELİR

Bu proje ile birlikte yaşama imkanı daha da fazlalaşacak. Hem köyden kente göçler engellenecek, hem de köylere tekrar dönüşler başlayacak. Ağaylı Köyü´nde gönüllülerle birlikte, programa katılanlar fırçayı ellerine alarak eski köy okulu boyadılar.  Yapılan boyanın ardından Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler parke döşeyerek, köyde bir dizi incelemelerde bulundular.

 

VEKİLLERİMİZDEN DESTEK GÖRÜYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, güzel bir projeye başladığımızı belirterek, “İnşallah Rabbim sonuna kadar bizleri muvaffak eder. Bütün köylerimizi bu şekilde hem ziyaret edip hem de köylülerimiz ile hemhal olup, köyümüzün ihtiyaçlarını gidermeye çalışmayı inşallah rabbim bizlere nasip eder. Milletvekilimiz Sayın Ramazan Can bizlerle ilgili teveccühlerini ilettiler. Kırıkkale´de tüm vekillerimiz Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda gönderdikleri ödenek doğrultusunda hükümetimizin burada bu kaynakları kullanılmasında tüm vekillerimizin desteklerini görüyoruz. Bu işler beraber olunca güzel, birlikte olunca güzel. Yapılan işlerin güzelliği daha fazla ortaya çıkıyor”

 

METRUK EVLERİ YIKACAĞIZ

‘Kırıkkale, Anadolu insanlarının olduğu güzel bir memleket´ olduğunu söyleyen Vali Sezer, “Her gittiğimiz yerde de bu sıcaklığı görüyoruz. ‘En güzel köy benim köyüm´ projesi kapsamında bütün köylerimize hizmet edeceğiz. Köylerde kilit parkesiyle birlikte düzenlemeleri yapacağız. Metruk evleri yıkacağız. Kötü durumda olan evleri boyayacağız. Mezarlıklarımızı düzenleyeceğiz. Kamu binaları var ise köyün ortak kullanımına sunulması için çalışmalar yapacağız. Köy meydanı düzenlemesiyle, buraya koyacağımız bank ve kamelyalarla köylünün bir araya gelmesini sağlayacağız. Güzel sohbetler etsinler. Bir araya gelmek her şeyin başlangıcı”

 

KOCAMANLAR ÖRNEK OLUYOR

Kocamanlar inşaatın sahipleri bütün Kırıkkale´ye örnek olacak şekilde köylülerine sahip çıktıklarını belirten Vali Sezer, “Allah onlardan razı olsun. Bize düşen de ahde vefadır. Ağaylı Köyü sakinlerine teşekkür ederim. Biz belli işler yapacağız fakat sizlerde farklı şeyler yapın. Bu hizmetlerimiz hayırlı olsun” dedi. Vali Sezer yaptığı konuşmanın ardından Kocamanlar İnşaatı sahiplerinden Ali Rıza Kocaman´a plaket takdim etti.

 

BÜYÜK BİR ACI

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can konuşmasının başında İzmir´de meydana gelen deprem felaketi ile ilgili olarak “İzmir´de maalesef bir deprem yaşadık. Depremden etkilenen kardeşlerimiz oldu. Vefat edenlere Allah´tan rahmet yaralılara ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Büyük bir acı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.

 

VALİMİZ HALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Geçen hafta Yahşihan ilçesi Bedesten Köyünde, bugün ise Sulakyurt ilçesi Ağaylı Köyünde olduklarını söyleyen Milletvekili Can, “Sayın Valimize teşekkür ederim. Milletvekili olarak bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz. ‘En Güzel Köy Benim Köyüm´ projesi kapsamında çalışmalara devam ediyoruz. 180 tane köyümüz var. Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında bütün memleket bütün dünya pandemiden dolayı ekonomik olarak daralırken, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yatırımlarımız devam ediyor. Burada bu yatırımları gerçekleştirmek Sayın Valimize nasip oldu. Beraber çalışmaktan onur duyuyorum. Valimiz bütün hayallerimizi gece gündüz çalışarak gerçekleştiriyor. Allah ondan razı olsun. Teşekkür ederim”

 

AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN

‘Bundan öncede Valilerimiz geldi ama at binenin kılıç kuşananın´ diyen Can, “Özellikle gece gündüz çalışarak, bürokratları çalıştırarak hayallerimizi gerçekleştirerek ciddi manada çalışmalar yapıyor. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim. Ağaylı Köyü bizim için önemli bir köy. Türkiye´ye örnek bir köy. Alevi´siyle, Sünni´siyle, Kürdiyle milletin barış içerisinde dirlik içerisinde yaşadığı bir yer. Anadolu Alparslan ile beraber Türklere açıldıktan sonra Balışeyh ve Sulakyurt havalisinden Türkmenler buraya geldi. Buranın İslam toprakları olması için erenler burada gayret gösterdi. Şuan Ağaylı hemşerilerimiz erenlerin torunlarıdır. Erenlerin torunları da hizmeti hak ediyor. 180 tane köyümüze bu tabelayı takacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Hizmetlerimiz devam edecek”

 

HAYALİNİ KURMUŞTUK

İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, “Bu zorlu geçen pandemi sürecinde köydes hizmetlerimiz için bizlere kaynaklar aktaran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Kırıkkale Milletvekilimiz Sayın Ramazan Can´a teşekkür etmek istiyorum. Buraya kilit parkemizi yaparken Valimiz Sayın Yusuf Sezer ile birlikte 1,5 yıl önce hayalini kurmuştuk. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başladığımız bu çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Kilit parkeyi yaparken kendi içimizde baya bir mücadele ettik. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim”

 

2 BİN METREKARE KİLİT PARKE

Sulakyurt Kaymakamı Mehmet Yasin Erkan ise; “Devletimizin köydeki vatandaşlarımızı asla unutmadığını gösteren projelerden biri olan, sayın valimizin himayelerinde başlatılan 'En Güzel Köy Benim Köyüm' projesi kapsamında köyümüzde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar kısaca şöyle özetlenebilir: 2.000 metre kare kilit parke taşının köy içi yollara döşenmesi, Çocuk oyun parkı yapılması için bir köy meydanı oluşturulması, Köyümüzdeki metruk binaların yıkılması, Köyde yaşayan vatandaşlarımızın kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için 150´den fazla kitaba sahip bir kitaplık oluşturulması”

 

AĞAYLI KÖYÜ ÖRNEK OLACAK

“Köyümüzdeki boyasız evlerin dış cephe boyasının temini ve bu evlerin yöresel mimariye uygun olarak boyanması, Çöp konteynırlarının temini ve temizliğinin yapılması, Köy konağı ve bahçesinin temizliğinin yapılması. Çalışmalar bittiğinde ve 'En Güzel Köy Benim Köyüm' projesi yüzde 100 oranında tamamlandığında, Ağaylı köyü inşallah ilimizin örnek köylerinden biri haline gelecektir. Sayın Valim, köyümüze ve ilçemize değer katan bu projeyi hayata geçirdiğiniz için sizlere ve başlattığınız projeye desteklerini esirgemeyen köy sakinlerine, teşekkürlerimi huzurlarınızda arz ederim” dedi.

 

BÜYÜK İLGİ

Yapılan konuşmaların ardından Köy Muhtarı Kadir Şahin katılımcılara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Programa Vali Yunus Sezer´in yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Sulakyurt Kaymakamı Mehmet Yasin Erkan, Sulakyurt Kaymakamı İsmail Bildik, il müdürleri ve köylüler katıldı. Haber: Kenan Kuzucu

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024