Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 1.08.2017 17:53:41
EN ÇOK PAYI KIRIKKALE ALDI

EN ÇOK PAYI KIRIKKALE ALDI

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 04.07.2017 tarihinde ilan edilen ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerine yönelik olarak planlanan, 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantıları

 

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya ; Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Vedat Genç, AHİKA Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AHİKA Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, açılış konuşmasında 2017 yılı Teknik Destek Programı hakkında genel bilgiler verdi.

EN ÜST DÜZEYDE İSTİFADE ETMELİYİZ

Toplantının açılışında konuşan Vali Haktankaçmaz; “Öncelikle Ahiler Kalkınma Ajansının bugünkü hibe programının başarılı geçmesi temennisi ile hepinize hoşgeldiniz diyorum. Geçen yıl özellikle Ahiler Kalkınma Ajansı ve diğer finansman kaynakları TANAP, KOP (Konya Ovası Projesi) gibi, buralardan en üst düzeyde istifade etmemiz gerektiğini söylemiştik. Bu kapsamda hem kamu kurum ve kuruluşlarımızı, hem de Dernekler Müdürlüğümüz aracılığı ulaşabildiğimiz bütün derneklerimizi, e-mail ve kısa mesaj göndererek onlara bu programlara yoğunlaştıracağımızdan haberdar etmiştik. Burada asıl amacımız, o finansman kaynaklarından yararlanmak için, ama ondan daha da önemlisi, proje disiplini içerisinde çalışma becerisinin hem kamu kurumlarındaki arkadaşlarımıza, hem sivil toplum kesimindeki arkadaşlarımıza kazandırılmasıydı. Bunun için önem verdiğimizi ifade etmiştik.

BAŞARI ORANINDA BİRİNCİ SIRADAYIZ

Bu kapsamda yine Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından katılımcılara proje hazırlama eğitimleri de verilmişti. Bu yıl da o eğitimler bir taraftan devam edecektir. Bugün özellikle 2016 yılı uygulama sonuçlarını görünce, gerçekten çok büyük bir memnuniyetle başarı grafiğinin yükseldiğini gördüm. Ben burada kamu kurumlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.Kırıkkale´den 20 başvuru olmuş ve bu başvurulardan 19´u başarılı kabul edilmiş. Projeyi vereceksiniz ama, kaliteli proje vermek lazım. Biz kaliteli proje hazırlarsak, projelerimiz kabul edilir. 2016 yılında Kırıkkale´den 20 başvurunun 19´unun geçmiş olması çok önemlidir. Başarı oranında 165 bin 400 lira ile birinci sıradayız. Yani en çok payı da Kırıkkale olarak biz almışız. Demek ki çalışınca oluyormuş. Ben bu gayretlerinden dolayı kamu kurumlarında çalışan, bu işte emeği geçen arkadaşlarımıza kadar teşekkür ediyorum. Bu talebimizi, bu ricamızı, bu talimatımızın gereğini yerine getirmişler. Burada sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz de var. Onlarda proje hazırlamışlar. Onlara da teşekkür ediyorum.

PROJE BAŞVURUSU YAPAN DERNEKLERİ  TEBRİK EDERİM

Sivil toplum kuruluşlarımızın proje hazırlama bakımından eksikleri varsa, o konulardaki eğitim çalışmalarımızı da yoğunlaştıracağız. İnşallah başvuru yapılan proje sayısı arttıkça, bizlerin de çalışmalarında aynı oranda eşit düzeyde bir başarı, bir yükseliş görülecektir. Kamu kurumlarındaki

arkadaşlarımızı ve 2016 yılı proje başvuru yapan derneklerimizi tebrik ediyorum. Ama diğer sivil toplum kuruluşlarımızı da burada tekrar daha hassasiyetle davranmaya, biraz daha ilgi göstermeye davet ediyorum. Çünkü daha öncede söyledik, artık yapılacak işler için zahmetsizce finansman bulmak dönemi geçti. Bundan sonra bir proje fikriniz varsa, yapma fikriniz varsa bunu öncelikle projeye dökmeniz lazım. Bu bakımdan tekrar derneklerimize bu duyuruyu kısa mesaj olarak atacağız.

2016 YILINI BAŞARILI GEÇİRDİK

Arkadaşlarımız birazdan bu yıl için hangi projelerin hazırlanabileceğini anlatacaklar. Geçen yılki başarıda biraz hızlı bir artış oldu. Bu yıl hem proje sayısı hem de kabul edilen proje bazında geçen yılın üzerine çıkmamız lazım. 2016 yılını başarılı geçirdik. Arkadaşlarımız burada detaylı bilgileri anlatacaklar. Özellikle gösterilen bu yakın ilgiden dolayı bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize bu proje hazırlama bakımından başarılı bir yıl diliyorum.” dedi.

Daha sonra Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından 2017 yılı Teknik Destek Programı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024