112 ülkede uygulanan, bugün dünyanın en büyük çevre hareketi olan Let´s Do It! (Haydi Yapalım!) projesi, “Gençlik Geleceğini Temizliyor!” teması ile şehirleri katı atıklardan temizleyerek gönüllülük temeli ile çevre bilincinin aşılanması sağlanıyor.

 

21 GÖNÜLLÜ GENÇ KATILDI

Bu kapsamda 15 Eylül 2018 tarihinde tüm dünyada eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek olan büyük temizlik öncesi Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Kırıkkale Yerel Kurulu Celal Bayar Parkı´nda dernek gönüllüleri ile çevre temizliği hareketini gerçekleştirdi. Bu büyük çevre temizliği hareketine 21 gönüllü genç katılım gösterdi.

 

ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Çevre temizliği sırasında halkın katılımının ve vatandaşların olumlu tepkilerinin dile getirilmesi gençlerin motivasyonlarını yükselttiğini söyleyen Sivil Yaşam Derneği Kırıkkale Yerel Kurulu Başkanı Utkucan Çebiş farkındalık için her zaman gönüllülerin var olacağını söyleyerek bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

 

‘´LET´S DO IT´´ NEDİR?

Let´s Do It! 2008 yılında Estonya´da başlamış ve tüm dünyada hızlıca yayılarak büyük destek görmüş gönüllülük esasına dayalı bir bir çevre hareketidir. Amacı, belirlenen bir günde tüm dünyada katı atık haritaları içinde işaretlenmiş olan alanların temizliğinin yapılması ve gönüllülük temeli ile çevre bilincinin aşılanmasıdır. Bugün 112 ülkede milyonlarca gönüllüye sahip olan bu çevre temizliği hareketinin her ülkede bir koordinatör kuruluşu bulunuyor, ülkemizde Sivil Yaşam Derneği(SİYAMDER) 2015 yılı itibariyle çevre temizliği hareketinin Türkiye temsilciğini almış ve bu yıldan itibaren tüm Dünya ile aynı anda temizlik hareketini ülkemizde gerçekleştirmektedir.

 

ÇALIŞTAY´A İMZA ATMIŞTIR

Yahşihan Belediyesi’nde yol çalışmaları sürüyor Yahşihan Belediyesi’nde yol çalışmaları sürüyor

Temizlik hareketinden önce her yıl tüm dünyadaki ‘Let´s Do It´ koordinatör kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelmekte ve yapılacak çevre temizliği için toplumsal etkiye nasıl ulaşılabileceğine ve ortak kurum ve kuruluşlar ile nasıl bir çalışma yürütüleceği üzerine çalışmalarda bulunmaktadırlar. Türkiye´deki çevre temizliği hareketinin koordinasyonunu yürütmekte olan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) buna ilave olarak 28–31 Ocak 2016´da Bursa´da Temiz Dünya Konferansı´na ev sahipliği yaparak 77 ülkeden 200´ü aşkın aktif ve çevre alanında tecrübeli sivil toplum temsilcisini ülkemize davet ederek büyük bir çalıştay´a imza atmıştır. Haber Merkezi