GÜNCEL 24.05.2021 12:37:33
EMNİYETTEN AÇIKLAMA:

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: 'ÜZGÜNÜZ'

Cumartesi akşamı Alparslan Türkeş Bulvarında, bir polis memurunun sebep olduğu olaylar gazetemiz tarafından dile getirilmiş ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü konu hakkında açıklama yayınlayarak, üzg?

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü basın bildirisi yayınlayarak, Alparslan Türkeş Bulvarında bir polis memurunun sebep olduğu olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Gazetemiz ve şehrimizin önde gelen haber sitelerinde yer alan ve sosyal medyada Kırıkkale´de günün en çok konuşulan konusu haline gelen olaylar hakkında açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada tatmin edici bilgiler paylaşmasa da üzgün(!) oldukları ifade edildi. Haberi, kaynaksız ve dayanaksız gösterme çabası gözlenen bildiride; haber kaynağı gazetemiz ve şehrin önde gelen haber siteleri değil de sosyal medya kanalları olarak gösterildi. Yapılan açıklama da mağdur vatandaşın alkol testinde alkolsüz olduğu tespit edildi ifadesi yer aldı. Mağdur vatandaşın gazetemize yaptığı açıklamalar ile paralel ifadeler kullanılan açıklamada, vatandaşın baygınlık geçirdiği an olayların sonu değil de başıymış gibi lanse edilerek, polis memurunun yaptığı hukuksuz uygulamalar haklıymış gibi gösterilmeye çalışıldı. Yapılan açıklama da vatandaşın aksiyonları ifade edilirken polis memurunun davranışları ve uygulamaları hakkında hiçbir ifadeye yer verilmedi. Vatandaşın mağduriyeti hakkında hiçbir açıklama yapılmamasına karşın, olaylar hakkında idari incelme ve soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

Bazı sosyal medya paylaşım kanallarında A.A. isimli vatandaşımızın ehliyetine ve aracına hiçbir eksiği yokken el konulduğu  haber yapılarak, olumsuz yorumlarda bulunulduğu görülmüştür.

22.05.2021 günü saat 22:45 sıralarında Alpaslan TÜRKEŞ Bulvarı üzerinde yapılmakta olan trafik kontrolünde sürücü A.A. alkol muayenesine tabi tutulmuş, alkolmetreye yeterli nefes verilmediğinden işlem birkaç kez tekrar edilmiş, neticesinde vatandaşımızın alkolsüz olduğu anlaşılmıştır. Bu işlemler esnasında vatandaşımız rahatsızlık geçirerek hafif baygınlık yaşadığı görülmesi üzerine 112 ambulansı talep edilmiş ancak A.A. tarafından tedavi kabul edilmemiştir.

Bu şekilde araç kullanması görevlilerimizce uygun görülmemiş, başka bir sürücü çağırarak aracını götürebileceği ifade edilmiş, vatandaşımız tarafından başka sürücü çağırılmaması üzerine aracı emanete alınmış, vatandaşımız araç sürmeye engeli olmadığına dair sağlık raporu alması şeklinde bilgilendirilerek işlem tesis edilmiştir.

 

Yaşanan bu olayla birlikte vatandaşımız ve görevlilerimizin karşılıklı şikayeti ile konu adli makamlara intikal ettirilmiş, idari yönden de gerekli inceleme ve araştırmaya alınmıştır.

Her ne sebeple olursa olsun vatandaşlarımızın görevlilerimizle böyle istenmeyen, tatsız olaylarda karşı karşıya gelmiş olmalarından duyduğumuz üzüntüyü tüm kamuoyuyla paylaşırız.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024