GÜNCEL 12.01.2020 14:54:31
EMNİYETİN ÜVEY EVLATLARI

EMNİYETİN ÜVEY EVLATLARI

EMNİYETİN ÜVEY EVLATLARI

EMNİYETİN ÜVEY EVLATLARI

 

Emniyet teşkilatı devlet içerisinde yapılanmaya çalışan FETÖ gibi terör örgütlerinin ele geçirmek için en çok uğraştıkları kurumdur. Çünkü emniyet teşkilatı hem adli bir kurum hem de silahlı bir teşkilattır. Şehirlerin güvenliklerini sağlayan bu kutsal yuva, adaletinde koruyucusu ve sağlayıcısı konumundadır. Böylesine güçlü yapısı olan teşkilat elbette ki vatan hainlerinin ellerini ovuşturduğu bir kurumdur.

Olmaz demeyin, emniyet mensupları, polislerimiz vatana ihanet etmez demeyin. Elbette çoğunluğu hatta tamamına yakını bu tür örgütlerin emirlerine girmezler. Ancak yakın zamanda yaşadığımız FETÖ terörünün en etkin olduğu yer Emniyet´ti ve Emniyet Teşkilatı örgütün en stratejik hamlelerini yapıyordu. Dinlemeler, teknik takipler, hayali dosyalar emniyete sızmış çürük elmalar tarafından organize ediliyor ve ülkemizde sürekli bir kaos ortamı yaratılıyordu. Ergenekon, Balyoz, Sarı Kız gibi operasyonlar emniyette bulunan çürük elmalar tarafından yapılıyor, FETÖ´nün sözde üst düzey piçleri bunlar tarafından kozmik odalara sokuluyordu.

Şimdi ne alaka diyebilirsiniz. Evet, emniyet teşkilatı içerisinde ki çürük elmaları ayıkladı. Çürükleri teşkilat duvarının dışına attı. Temizlendi, aklandı, ap ak oldu.Bu temizlikten sonra yurt genelinde Emniyet Teşkilatı çok büyük vazifeleri yerine getirip, birçok başarılı operasyonlar icra ettiler. Belki de tarihin en başarılı dönemini yaşıyor Emniyet Teşkilatı. Allah her birinin yar ve yardımcısı olsun. Ancak polislerimizin bir sorunu var. Sorunu çıkartan polislerimiz değil, sorunu çıkartan maalesef devletimiz.

Sorunun adı Taltif! Taltifin kısaca tanımını yaparsak, para ödülü. Uzun uzadıya anlatmamız iktiza ederse, “Ülkenin güvenlik ve esenliği, devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görünen kişilere verilen para ödülü.

Sosyal Medyada takip ettiğim Polis Haber diye bir sayfa var. Bu sayfayı uzun süredir takip ederim, hem polislerimizin mesleki sorunları hem vatan sevgileri, hem günlük olaylar hakkında birçok paylaşım yapılıyor. Biliyorsunuz polislerin sendikal hakları yok. Mesleki dayanışmalarını bu tür organizasyonlarda yapıyorlar. Bu sayfa da en çok dile getirilen sorun ise taltif sorunu. Polislerimizin bir kısmı kendilerine teşkilatın üvey evlat muamelesi yaptığını düşünüyor.

Anladığım kadarı ile emniyette bazı birimlere taltif ödemeleri yapılırken diğer birimlere ödeme yapılmıyor. Hali ile herkes taltif olan birimlere geçmek için mücadele veriyor. Bu mücadelede polisler arasında gruplaşmayı doğuruyor. Bu birimlere geçemeyen polislerimiz halkı olarak taltif dağıtımlarının adil olmadığını düşünüyor ve hayıflanıyor.

Haber Hürriyeti adlı bir haber sitesinde Beyhan Kozanoğlu Biçkin isimli bir köşe yazarı bu konuyu daha önce ele almış. Yazıyı okudum baştan sona çok beğendim ancak bir bölümü aşırı mantıklı geldi. Biçkin yazısında “Siz kalkar da belirli birimlere taltif verip, diğerlerini es geçerseniz polis canlarım sadece belirli birimlere taltif vererek aramıza fitne sokmaya çalışıyorlar. Bilerek ve isteyerek teşkilatın huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar. Biz kapıda nöbet tutmazsak, siz nasıl operasyona gideceksiniz. Biz sokak kavgalarına müdahale etmezsek, çevirmelerde kimlik sorgulamazsak siz nasıl kişi takibi yapıp, sonuca ulaşacaksınız? Biz trafiği düzenlemezsek, sizin aracınız yolda hareket bile edemez, vatan için ölmekse hepimiz ölmüyor muyuz? Demez mi?” diyerek konuyu özetliyor.

Yazı aslında o kadar şeyi özetliyor ki, sanki teşkilata zarar vermek isteyen, teşkilatta kadrolaşmaya çalışan bütün yasadışı örgütlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Devlet büyüklerimiz çok daha iyi bilirler ama terör örgütleri, faaliyetlerini insanların rahatsız olduğu konular üzerinden yapmazlar mı? Evet, emniyet teşkilatımız sağlam, polislerimiz vatan sevdalısı ama her kurumda olduğu gibi hatta geçmişte emniyet teşkilatında olduğu gibi çürük elmalar emniyet teşkilatında yer alamaz mı?

Devletimizin bana göre hemen bu taltif krizini çözmesi gerekiyor. Devletimiz ya polisin yaptığı kendi görevidir taltife gerek yok deyip taltifi tüm kaldırması gerekiyor, yada polislerimizin her biri ayrı ayrı birimlerde bu devlete, bu vatana hizmet ediyor. Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz deyip polislerimize adil bir şekilde taltif vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bilmem devlet büyüklerimiz ne düşünüyor?  


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024