Emine Bulut cinayeti mağduru F.B.V.´nin kayyımı Av. Enver Kılıç bir basın açıklamasında bulunarak, basın yoluyla mağdur F.B.V´ye yapılacak yardımlar konusunda oluşan algı ve bilgi kirliğinin önüne geçebilmek, yapılmış ve yapılacak yardımların olay mağduruna hizmet etmesini sağlamak için hesap numarası açıldığını açıkladı.

 

YAPILAN YARDIMLAR İZLENEMEMEKTE

Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Kayyım Avukat Enver Kılıç “Kırıkkale 1.Sulh Hukuk Mahkemesinin 2019/ 886 E. sayılı dosyası ile Emine Bulut Cinayeti Mağduru F.B.V.´ye ,Tedbiren Yönetim Kayyımı atandığım hususu kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Mahkemenin atamaya ilişkin ara kararı doğrultusunda 29.08.2019-06.09.2019 tarihleri arası tarafımdan yürütülen faaliyet, takip ve tespitleri basın yoluyla paylaşma gereği hasıl olmuştur. Buna göre, olay Mağduru F.B.V.´ye muhtelif medya unsurları aracılığı ile yapıldığı söylenen bağışlar, mahkeme tarafından açılan hesaba yapılmadığı için kime, hangi yolla, ne miktarda gerçekleştirildiği izlenememektedir” ifadesini kullandı.

 

BAŞKALARININ ELİNE GEÇEBİLİR

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

Av. Kılıç açıklamasının devamında “Yapıldığı veya yapılacağı söylenen bağışların Kırıkkale VakıfBank Merkez Şubesinde açılan İBAN: TR 97 0001 5001 5800 7309 2156 25 numaralı hesaba yapılması, sair bankalar ya da hesaplarda bağış adı altında bir meblağ var ise denetim ve gözetimi mahkemeye ait bu hesaba aktarılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yardıma yönelik teşebbüslerini sorgulamak mümkün olmamakla birlikte yapılan bağışların mağdur dışında birilerinin eline ya da hesabına yapılması denetimi ortadan kaldırmakta, hesap verilebilirliği imkansız hale getirmektedir. Halen gündemde olan bu konuda oluşan algı ve bilgi kirliğinin önüne geçebilmek, yapılmış ve yapılacak yardımların olay mağduruna hizmet etmesini sağlamak için bu açıklamayı yapma gereği duyduk” dedi.

HABER: EMEL SELCİ