EMEKLİSİNİ MUTLU ETMEYEN TOPLUMLAR GELECEĞE GÜVENLE BAKAMAZ

 

Emekliye intibak!

 

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklisini mutlu etmeyen toplumların geleceğe güvenle bakamayacağını belirterek, 'Bu nedenle aylık hesaplama ve artış sistemi değiştirilmeli, intibak yapılmalı.' ifadelerini kullandı.

 

İHTİBAK TALEBİ

Başkan Aytekin, açıklanan enflasyon oranlarının emeklilerin harcamalarındaki artışın çok altında kaldığını, seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti. Gerçek enflasyonun mağduru emekliler için yüzdeli artışların, emekli aylıkları arasındaki makası giderek açan bir uygulamaya dönüştüğünü belirten Aytekin, 'Emeklisini mutlu etmeyen toplumlar geleceğe güvenle bakamaz ve sosyal barış sağlanamaz. Bu nedenle aylık hesaplama ve artış sistemi değiştirilmeli, intibak yapılmalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi! Evde döner nasıl yapılır? Evde döner tarifi!

 

Aytekin, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a, hesaplama ve artış sisteminin değiştirilmesinin, adaletin sağlanması için prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları eşit olanların emekli aylıklarındaki farklılıkların giderilmesinin istendiği mektup gönderdiklerini kaydetti.