EMEKLİNİN MAAŞI BUDANIYOR, İKRAMİYELERE GEÇMİŞ OLSUN…

Dün Televizyon kanalların da verilen haberler de, emeklilerden yüzde beş kesinti yapılacağı konusu geçti. Sgk işçi emeklilerinden, sağlık kesintisi yapılmasını istiyormuş. Bu kesinti hazineye kaynak olarak aktarılacakmış. Ayrıca emeklilerin, bayram ikramiyelerinin de kesilmesi söz konusuymuş. Ülkemizin ekonomisinin çok iyiye gittiğini söyleyen bir Maliye Bakanımız var. Hatta Cumhurbaşkanımızın da beyanatları bu yöndeydi.

Bu sene başında işçi emeklisine verilen zam, fazlasıyla elinden alınmış olacak. İşçi emeklisi, yıllarca ödediği sigorta primi karşılığın da emekli oldu. En son 2016 da alınan kararla, İşçi emeklisinden sağlık için yüzde alınması bu hükümet tarafından kaldırılmıştı. Bizim bu güne kadar ki hükümetlerden ve iş hukukundan öğrendiğimiz bir şey vardı. O da, verilen hak, geri alınmaz.

Şimdi gelelim vatandaşın durumuna. Maaşlar, TÜİK denilen, için de, don lastiğine kadar olan çeşitli alternatif ürünlerden elde edilen artışa göre, enflasyon belirliyor. Kimsenin diyecek sözü olmuyor. Kime ne desin. Nasıl desin. Kabul etmek zorunda kalıyor. Açıklanan enflasyon yüzde beş, Vatandaşın pazarda, markette ve diğer alış verişlerinde yaşadığı enflasyon yüzde kırklarda. Milletvekili maaşlarına zam yapılacağı zaman, enflasyon verisi dikkate alınmıyor. Hükümet, alacağı arabadan, uçaktan, israftan vazgeçmiyor. Lakin söz konusu vatandaş olunca, hazineye katkı sağlasın diye, elindeki üç beş kuruştan kesinti yapılmak isteniyor

Vergi zammı açıklanıyor, enflasyonun üstünde, maaş zamları düşük, asgari ücretliye kıt kanaat yetecek kadar zam. Ben çok iyi hatırlıyorum,2002 de bu hükümet iktidara gelirken, çizdiği bir yol haritası vardı. Çalışanın yüzde on beş olan ilk vergi dilimi yılbaşında yüzde ona düşecekti. Yapmadılar. Sigorta primini düşüreceklerdi, bu da olmadı. Yıllardır çalışanlar vergi yükü altında ezilmekte. Bazen bu vergi dilimlerinde oynama yaparak, kendi vergilerini de koruma altına alıyorlar. Süper emeklilik, kıyak emeklilik, milletvekillerine ödül olarak veriliyor. Milletvekili emeklilerine de yeterince yüklü zamlar veriliyor. Merak ediyorum acaba onlardan da bu yüzde beş kesilecek mi? Zannetmiyorum ki kesilsin.

Şu an Ülkemiz ekonomi konusun da sıkıntıda ise, bunun önce, bizi yönetenlerin tasarruf yapması, gerekmez mi?. Sınırlarımız da yaşanan sıkıntılar, her gün gelen şehit haberleri. İnsanların ödeyemedikleri borçlara gelen hacizler. Bunların hiçbiri bizi yönetenlerin gündeminde değil. Tabi görünürde seçim yok. Seçim olsa, bu tarz girişimlere girmeye cesaret edemezler. İnşallah sayın Vekillerimiz den bu konu da bir çıkış yapmalarını bekliyoruz. Meclis gündeminde, çalışanların ve emeklilerin maaşları hakkın da bir kelam etsinler.

Sosyal bir devlette yaşamadığımız kesin. Fakat Adalet dağıtacağız diye iktidara gelen Hükümetin, asgari ücretlilerin, çalışanların, emeklilerin elindeki üç beş kuruşa göz dikmesi çok acıdır. Doğalgaz zamları, elektrik zamları, akaryakıt zamları, bunlar vatandaşın belini bükmüş durumda. Kıpırdayacak yeri kalmadı artık. Yıllarca bu hükümete destek veren emekliler, şimdi elim kırılsaydı da vermeseydim oyumu diyor, ama nafile. Geçti Bor´un pazarı, sür eşeğini Niğde´ye diye bir atasözümüz var. Konuşsa korkuyor, konuşmasa içi yanıyor.

Ben bu kadar yazdım. Bu günlerin yarınları da var. Seçim zamanı çabuk gelir. Vatandaşın yüzüne bakacak yüzünüz olsun. İnsanlar sizden, gördüğünüzde kucaklamanızı istemiyor, yaralarına çözüm bulmanızı istiyor. Milletimizin sağduyusu her zaman galip gelmiştir. Günü geldiğinde, göklere çıkarttığını, anında yere serip, tuş eder. Benden söylemesi..

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon

      25,02,2020

Hızır Abdullah Ateş