Türkiye Emekliler Derneği  kongresi hafta sonu kızılkanat düğün salonunda yapıldı .Genel kurula Vali Ali Kolat´ın yanı sıra; Genel Başkan Kazım Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, sivil toplum kuruluş temsilcileri, diğer siyasi parti temsilcileri ve emekliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan kurulun divan başkanlıkları ve üyelikleri seçildi.  Divan başkanlığına Kazım Ergün, başkan vekilliğine Recep Orhan, Ömer Kurnaz, Arif Duru ve Ali Uluyol seçildi.

 

HELALLİK İSTEDİ

Genel kurulda ilk konuşmayı Basri Keskin yaptı. Keskin, tüm emeklilerden helallik istedi. 21 yıldır her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Keskin, “Ben buradan ayrılmış değilim, sadece dinlenmek için mola verdim. Başkanlık görevini güvendiğim ve birlikte koşuşturduğum arkadaşıma devretmenin de ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Şunu bilmenizi isterim ki; biz burada hiçbir zaman boş durmadık. Sizlerin özlük haklarının korunması için elimizden gelen her şeyi yaptık” dedi.

 

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

EMEKLİYE SAYGISI OLMAYANIN SONU KARANLIK

 

Keskin´in ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat ise; son günlerde yaşanılan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet diledi. Keskin´in güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Kolat,”Emeklilerine saygı duymayan bir toplumun geleceği karanlıktır. Bizler devletin birer organları olarak, emeklilerimize elimizden geldiğimiz kadar destek sağlıyoruz” şeklinde konuştu.Kolat, “Hiçbir yaşlımız aç ve susuz kalmıyor. Yaşlılar için çalışmalarımız var. Bunun en büyüğü ise Huzur Evi projemiz.  Huzur evi ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Projemiz hazar. 100 kişilik huzur evimizin ödeneği yattı, inşallah en yakın zamanda çalışmalara başlanılacak. Huzur evimiz ile yaşlılarımıza daha iyi hizmetler vereceğiz” dedi.

 

TEMEL TAŞI

 

Son olarak konuşma yapan Genel Başkan Kazım Ergün, “Emekliler bu ülkenin en güzel insanlarıdır. Ülkemizi geçmişten bu güne oluşturan en önemli temel taş unsurlarıdır. Eski başkanımız Keskin ve yeni başkanımız Aytekin´e teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu. Daha sonra Ergün, karşılıklı olarak emeklilerin sorunlarını dinledi.

 

YENİ YÖNETİM

 

Şube başkanı Zekeriya Aytekin. Asil üyeler; Feyyaz Şeran, Hüseyin Baran, Mehmet Akat, Erol Tekin. Yedek üyeler; Ömer Lütfi Ilgaz, Hasan Coşar, Salih Ayar, Halil Ceylan, Dursun Ertekin. Denetim Kurulu asil üyeler; Gürbüz Şimşek, Mehmet Çulhaoğlu, Fikri Keleş. Denetim kurulu yedek üyeler; Halis Şahin, Ertuğrul Uludoğan, Mustafa Hato.